Pse është arrestuar CEO i Pfizer, Albert Bourla? Shpjegohen akuzat për mashtrim në lidhje me vaksinat kundër COVID

1 vit më parë

Drejtori i Përgjithshëm i Pfizer, Albert Bourla, u arrestua me akuza për mashtrim në shtëpinë e tij.

Përveç kësaj, agjentët federalë janë në proces të zbatimit të një leje kërkimi në shtëpinë e tij dhe në prona të tjera që ai ka në të gjithë vendin.

Më tej, ai dyshohet se përballet me akuza të dyfishta për rolin e tij në mashtrimin e klientëve për efikasitetin e vaksinës COVID-19.

Sipas një raporti, Pfizer akuzohet për falsifikim të të dhënave dhe dhënie ryshfetesh të mëdha.

Nëse shpallet fajtor, Bourla mund të kalojë pjesën tjetër të jetës në burg. Nga ana tjetër, policia ka urdhëruar ndërprerjen e mediave, gjë që një gjyqtar e ka pranuar menjëherë.

Pasuria neto e Albert Bourla vlerësohet në rreth 31 milion dollarë.

Ai e ka grumbulluar këtë pasuri masive nga profesioni i tij i shumëfishtë.

Përveç kësaj, ai zotëron mbi 53,925 njësi të aksioneve të Pfizer me vlerë mbi 7,505,746 dollarë.

Të ngjashme