Keni dëgjuar për fenomenin “Baader-Meinhof” Jua shpjegojmë ne

1 muaj më parë

Fenomeni Baader-Meinhof është një paragjykim i frekuencës pra ti vëren diçka të re që mund të jetë një fjalë, një racë qeni, një stil i veçantë veshjeje, pothuajse çdo gjë.

Përshembull të ka ndodhur të dëgjosh një këngë për herë të parë dhe më pas e dëgjon kudo që shkon?

Kur ka arritur numrin 1 në top lista dhe po luhet shumë e kudo kjo ka kuptim që po e dëgjon shumë.

Ama nëse kënga rezulton të jetë e vjetër dhe vetëm kohët e fundit e ke marrë vesh, mund të jesh duke përjetuar fenomenin Baader-Meinhof, pra perceptimin e frekuencës.

Në këtë rast truri juaj po përforcon disa informacione të marra rishtazi.
Ndodhi të tjera për këtë fenomen janë: •Iluzioni i frekuencës
• Paragjykim selektiv i vëmëndjes
•Iluzioni i fundit

Fenomeni Baader-Meinhof ndodh fshehurazi prandaj zakonisht nuk e kupton.

Kur je i ekspozuar ndaj informacioneve të reja, truri i merr parasysh sidomos nëse janë interesante.

Të ngjashme