Zgjohuni tani!Gjumashët rrezikojnë këtë sëmundje.

Individët e shtyrë në moshë të cilët flenë shumë orë, kanë një nivel të lartë të LDL-kolesterolit (“kolesterolit të keq”) dhe sasi të ulët të HDL-kolestrolit (“kolesterolit të mirë”), njoftojnë shkencëtarët holandezë.

Personat të cilët flenë më pak se shtatë orë dhe personat të cilët flenë më shumë se tetë orë në ditë, janë të rrezikuar për të pasur probleme me zemër, pavarësisht se shkencëtarët ende nuk kanë arritur ta gjejnë lidhshmërinë e gjumit me sëmundjet kardiovaskulare.

Sipas autorëve të studimit personat që kalojnë më shumë kohë në shtrat janë më pak aktivë dhe për pasojë kanë dhe nivel më të lartë të kolesterolit.

Previous articlePraktikoni këto 2 gjëra dhe partneri juaj kurrë nuk do ju tradhtojë!
Next articleGjërat që një femër nuk duhet të bëjë kurrë kompromis me partnerin!