Zbulimi:Ku fshihet autizmi tek fëmijët

Një grup kërkuesish të institutit francez “Cnrs” ka zbuluar një shenjues të ri për diagnostikimin e hershëm të autizmit. Bëhet fjalë për një anomali që “fshihet” në rajonin e trurit përgjegjës për zhvillimin e gjuhës, zona e Stërvitjes dhe që mund të identifikohen tashmë në moshën dy vjeçare, në sajë të një resonance të thjeshtë magnetike. Studimi jep shpresa të reja konkrete për diagnostikimin dhe luftimin e autizmit në pacientët më të rinj.

Testi

Studimi shqyrtoi tri grupe fëmijësh në mes të 2 dhe 10 vjeç, që vuanin nga çrregullimi i përhapur në zhvillim, një grup tjetër që ishin të shëndetshëm dhe grupi i tretë, i përbërë nga fëmijë me autizëm.
Testet kanë treguar praninë e një anomalie të trurit në fushën e Stërvitjes, vetëm në grupin e tretë.

Previous articleE frikshme! Fifi bertet me shkop ne dore, Semin peson kriza paniku!
Next articleBashkëjetesa:Sekretet për të mos humbur dashurinë