Të vërtetat e rreme të “imponuara” nga shoqëria që duhet të ndalojmë së besuari

Ka disa fraza që njerëzit i përdorin si udhëzime në jetën e tyre. Por shumë shpesh, përvoja jonë na tregon se ato nuk janë me të vërtetë të vërteta. Disa edhe janë pjesërisht të vërteta, por ka shumë nuanca.

1. “Nëse më thua të vërtetën nuk do të futesh në telashe”

2. “Gjërat e mira vijnë për ata që presin”.

3. “Nëse nuk mund të merresh me mua në rastin tim më të keq, nuk më meriton në më të mirin”

4.”Nuk ka rëndësi se kush e filloi”

5.”Nuk ke nevojë për para për të qënë i lumtur”

6.”Notat e mira do të thotë se je i/e zgjuar”

7.”Gjumi është për të dobëtit”

Supozimi themelor se të gjithë kanë një pasion është i gabuar. Për shumicën e njerëzve, nuk është rasti që ekziston ndonjë aktivitet që ata do të kënaqen kur do të detyrojnë veten të bëjnë për shumë orë të gjata çdo ditë të jetës së tyre, në agim deri në muzg, vit pas viti dhe dekada pas dekade, dhe akoma kthehu duke dashur më shumë. Disa njerëz janë mjaft të çmendur për të pasur një pasion që e përsërisin.Shumica e njerëzve thjesht përfundojnë duke vdekur pak brenda vetëm për të toleruar faktin se të jetosh jetën tonë nuk është gjë tjetër veçse një punë e përditshme që duhet të bëjmë të gjithë.Mos shikoni stereotipe dhe shembuj fallco,jetoni jetën më gjërat që ju lumturojnë sado të “vogla” apo të mëdha janë ato për shoqërinë.

Previous articleUshqim i mirë, muzikë, dashuri !Lum si Akrepi sot
Next articleDeklarata e Atdheut trondit rrjetin: Nese do te mallkosh dike thuaji u dashurofsh!