Si t’i japësh fund zënkave pa mbarim me partnerin

1-Mos i zhvlerësoni ndjenjat. Flisni për ndjenjat tuaja dhe adresojini ndjenjat e partnerit tuaj, duke treguar interesin tuaj për gjendjen e tyre emocionale.

2-Mos harroni se ka një këndvështrim tjetër. Duke harruar që të dy partnerët janë të përfshirë në marrëdhënie mund të shkaktojë agresion.

3-Mos kërkoni dikë që të marrë fajin përsipër. Është e gabuar të debatosh se kush është fajtor. Ngjarja tashmë ka ndodhur. Tani është më mirë të kaloni kohë duke kuptuar se cila është strategjia më e mirë e daljes.

4-Mos kritikoni personin. Kritikimi i personalitetit të partnerit tuaj vetëm do të përkeqësojë situatën, veçanërisht nëse e bëni atë qëllimisht. Mos e fyeni partnerin tuaj, por flisni për veprimet specifike që ju mërzisin.

5-Mos supozoni se mendimet tuaja më të këqija janë të vërteta. Mos mendoni se partneri juaj nuk është aspak mirë kur është larg jush. Kjo vetëm mund të provokojë një grindje të re. Sqaroni motivet e sjelljes së partnerit tuaj.

Previous articlePër çfarë ankohen më së shumti çiftet?Përgjigjja është për të qeshur!
Next articlePunët më të mira për njerëzit që duan të punojnë më pak se 40 orë në javë