Si përgjigjet trupi pasi ndaheni nga dashuria e jetës?

Dhimbje në gjoks

Studimet tregojnë se pas një ndarjeje njerëzit marrin sinjale nervore të cilat ndërlidhen me dhimbje aktuale fizike. P.sh. këto sinjale dërgohen kur një person digjet. Kur dhimbja është në trurin tonë, këto sinjale rikthehet në mos komoditet të jashtëzakonshëm: në këtë rast, shkaktohet dhimbje e gjoksit apo dhimbje e kokës.

Probleme me lëkurë

Përveç faktit se gjatë depresionit njerëzit kujdesen më pak për vetveten, edhe shëndeti i lëkurës fillon të keqësohet për shkak të hormoneve të stresit. Kjo mund të shpie në akne, por edhe në rënie të flokëve.

Probleme me stresin

Nevoja për kontakt është aq e nevojshme, saqë mungesa e kontaktit mund të shkaktojë shqetësime dhe stres. Studimet shkencore kanë treguar se dhimbja pas një ndarjeje e aktivizon të njëjtën pjesë të trurit e cila stimulohet edhe nga varësia e kokainës.

Previous articleÇfarë i fsheh mashkulli femrës?Sekretet!
Next articleGjërat që s’duhet t’i bësh nëse po njihesh ‘online’ me dikë.