Shkencëtarët kanë zbuluar se për çfarë ëndërrojnë qentë dhe kjo na preku në zemër

Të gjithë ata që kanë një qen do të njihen me pamjen zbavitëse të kafshës së tyre të dashur duke lëvizur furishëm putrat e tij ose saj ndërsa flenë sikur ndjekin një mace imagjinare.

Por për çfarë ëndërrojnë qenët në të vërtetë? Ndoshta është ushqim i shijshëm apo lodrat e tyre të preferuar? Shkencëtarët në Harvard kohët e fundit gjetën përgjigjen për këtë pyetje interesante.

Sipas hulumtimit të fundit, qentë shpesh ëndërrojnë për njerëzit me të cilët janë më të lidhur – domethënë pronarët e tyre. Këtu keni një shpjegim nga Dr. Deirdre Barrett:

“Njerëzit ëndërrojnë për atë që i shqetësonte më shumë gjatë ditës, por në një format të paqartë dhe jo logjik. Ne nuk kemi asnjë arsye të besojmë se kafshët janë ndryshe. Duke pasur parasysh se qentë mund të lidhen jashtëzakonisht me njerëzit, atëherë ka shumë të ngjarë që kafsha juaj po ëndërron fytyrën tënde, erën tënde dhe sa të lumtur të bën. Përndryshe, qeni juaj mund të ëndërrojë të bëjë diçka që ju bezdis “.

Siç mund ta prisni, njerëzit nuk mbetën të paprekur kur dëgjuan këtë lajm dhe ata kanë filluar të ngarkojnë fotografi të kafshëve shtëpiake të tyre që flenë së bashku me komente emocionuese. Shumë njerëz janë prekur aq shumë nga zbulimi, saqë kafsha e tyre shtëpiake ëndërron për ta, saqë ata thjesht nuk i mbajnë dot lotët. Dhe të gjithë mund ta kuptojmë pse. Është një gjë kaq tërheqëse e zemrës të dini se qeni juaj mbetet plotësisht i përkushtuar ndaj jush edhe kur është në gjumë!

Previous articleTë vërteta të pazbuluara që do të “luajnë” mendjen tuaj
Next articleNderron jete foshnja e porsalindur ne Tirane, babai akuzon mjeket per pakujdesi