Shkenca Japoneze:Një akullore në mëngjes ju bën më të..?

Yoshihiko Koga, profesor në Universitetin e Tokios “Kyorin”, ka kryer një seri testimesh klinike, në të cilat të nënshkruarve të testit u ishte kërkuar që të hanin akullore menjëherë pas zgjimit.

Ai pretendon se ka zbuluar se ngrënia e akullores për mëngjes, përmirëson performacen mendore të njeriut, si dhe vigjilencën.

Kjo sepse krahasuar me njerëzit që nuk kanë ngrënë akullore, të testuarit e profesorit Koga kanë treguar reagime më të shpejta ndaj gjerave,madje kanë shfaqur kapacitete më të mira të mbledhjes së informacioneve.

Previous articleZbulimet e reja ne Antarkditë mund të ndryshojnë historinë përgjithmonë
Next articleNëse po lundroni nëpër këto ujra me partnerin,lidhja juaj po merr fund