Shenjat paralajmëruese të kisteve tek femrat

Kistet ovariane mund të shfaqen në çdo moshë, gjatë viteve riprodhuese të femrës dhe mund të formohen si shkak i grumbullimit të vezëve të vogla nga rritja e nivelit të hormoneve. Ato mund të shfaqen në formën e qeskave të vogla apo të mëdha.

Shumica e kisteve nuk shkaktojnë asnjë simptomë, prandaj ato kapen në një madhësi të konsiderueshme.

Ja disa nga simptomat që ju paralajmërojnë për cist ovarinan:

Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut

Dhimbje në pjesën e poshtme të kurrizit dhe kofshë

Dhimbje të legenit gjatë marrëdhënieve seksuale

Dhimbje gjatë lëvizjes së zorrëve

Të vjella

Ndjeshmëri e madhe e gjinjve

Ndjesi fryrje në pjesën e fundme të barkut

Presion mbi fshikëz dhe vështirësi në urinim

Dobësi dhe lodhje kronike

Në rast se vëreni disa nga simptomat e mësipërme, ju duhet të konsultoheni menjëherë me mjekun tuaj.

Previous articleKuptimi pas gjatësisë së gishtit të unazës
Next articleSekretet që u tregojnë femrat shoqeve për intimitetin me partnerin