Sëmundja e diabetit:Si të ulni rrezikun e prekjes

Ju duket sikur nuk është në dorën tuaj, por në fakt ajo që hamë ndikon te ne. Prandaj ju tregojmë çfarë duhet të bëni që të zhdukni shanset e prekjes nga diabeti:

•Mos hani të ëmbla dhe brumëra

•Zhdukja e karbohidrateve dhe sheqerit

janë numër një nëse do t’i shmangësh vetes rrezikun e të prekurit nga diabeti.

•Zgjidh frutat dhe perimet e duhura

Të gjitha janë burim I sheqernave natyrale, por disa duhen ngrënë në masë më të vogël. Përshembull bananet.

•Hani fruta të thata mes vakteve.

•Ushtrohu ose thjesht ec për të paktën 25 minuta çdo ditë.

Previous articleKëshilla për tu dukur bukur edhe kur jeni pak të “bëshme”
Next articleFëmija ju vjen në mes të natës në krevat?Zgjidheni problemin kështu: