Sa i rendesishem është një përqafim? Këtë radhë shkenca flet me fakte.

1. Studimet shkencore kanë treguar se një përqafim mund të rrisë ndjeshëm nivelin e oksitocinës, ose siç quhet ndryshe, hormoni i dashurisë, e cila ka efekte të dobishme për shëndetin e zemrës.

2. Më pak stres: Një përqafim mund të reduktojë nivelin e stresit dhe të ketë efekte qetësuese. Të gjithë e dimë, edhe pse kjo dukuri është mjaft e vështirë për t’u shpjeguar, se një përqafim në ditë zvogëlon efektet negative me të cilat na mbush përditshmëria!

3.Një studim nё Kanada ka treguar se njerëzit që marrin çdo ditë dashuri fizike, si perqafimet dhe përkëdheljet, kanë rrezik më të ulët për t’u prekur nga depresioni apo crregullime të tjera mendore.

Previous articleVërtet tërhiqen femrat nga meshkujt e pasjellshëm?
Next articleNëse jeni tërheqës do ta kuptoni pasi të kujtoni si ju flasin partnerët në vesh?