Pse studimet kanë dal me idenë përfundimtare se trishtimi sjell pozitivitet

Mërzia mund t’ju motivojë. Një studim  vlerësoi programuesit kompjuterikë 2 herë në ditë për 55 ditë zbuloi se ata që punonin pasdite kalonin nga një gjendje e keqe humori në një pozitive, krahasuar me ata që ishin të lumtur gjithë ditën.

Zbulimi është konsistent me atë që njihet si “modeli i ndryshimit të afektimit” në punë.

Duhet pranuar se kuptimi dhe mirëpritja e gjendjeve të rëna të humorit, si krizat, zënkat, gabimet janë aspekte të integruara dhe të pashmangshme të punës njerëzore.

Në mungesë të eksperiencave negative, njerëzit e shohin më pak të nevojshme të veprojnë.

Gjendja e keqe shpirtërore nuk ju dëmton Në një studim të publikuar vjet, kërkuesit intervistuan 365 pjesëmarrës gjermanë për sjelljet e tyre ndaj emocioneve pozitive dhe negative dhe shëndetit mendor dhe fizik.

Kërkuesit pastaj monitoruan gjendjet e humorit të tyre dhe zbuluan se niveli i rezultateve negative varej nga mënyra se si dikush e përjetonte emocionin e keq.

Pjesëmarrësit e studimit që qëndronin pozitivë pavarësisht mërzisë apo trishtimit, kishin më shumë gjasa ta kapërcenin mërzinë më shpejt dhe pa shumë pasoja.

E qara ju bën mirë Jepini vetes një mundësi për ta nxjerrë mërzinë, sepse kjo ju çliron shumë nga ndjesia jo e mirë.

30% të rasteve pas së qarës, njerëzit e ndryshonin humorin në pozitiv.

Episodet më intensive (por jo më të gjata) të të qarit sillnin më shumë pasoja pozitive.

Gjithashtu e qara në shoqëri të një tjetri lidhej me ndryshim më pozitiv të ndjesisë, sesa e qara vetëm apo me shumë njerëz. Jeni më bindës kur jeni të trishtuar.

Në një kërkim,pjesëmarrësit u nxitën të kishin ndjesi humori të bukura dhe të këqija duke parë filma dhe pastaj u duhej të shkruanin argumente të bindnin dikë të ndryshonte mendjen për një çështje polemike.

Siç u zbulua, njerëzit e trishtuar prodhuan mesazhe më efektive sesa njerëzit e lumtur dhe për më tepër, argumentet e tyre ishin më bindëse.

Efekti duhet të vijë prej faktit se njerëzit e trishtuar kanë argumente më konkrete dhe më specifike sesa ata të lumtur. Depresioni ju rrit solidaritetin me të tjerët Njerëzit në depresion zakonisht mendohen se janë në njëfarë mënyrë të shkëputur nga të tjerët, por psikologët zbuluan se studentët në depresion kishin aftësi më të mëdha të kuptonin emocionet e të tjerëve.

Megjithatë, kjo mund të shkaktojë edhe probleme, pasi ndjeshmëria e madhe shton perceptimin dramatik të gjërave.

Mërzia nuk ju prek performancën mendore Rrini të qetë, edhe nëse jeni të mërzitur, kërkuesit ju sigurojnë se mendja juaj punon po aq mirë.

Sipas testimeve të kujtesës dhe shpejtësisë së përpunimit të informacionit, u zbulua se humori i keq nuk shkaktonte që njerëzit t’i kryenin detyrat gabim. Trishtimi ju nxit drejt mendimit analitik.

Previous articleNjë trajnim i vogël për femrat që duan të shprehen të përgatitura përpara një mashkulli
Next articleDëshirat më të çuditshme të meshkujve.Rrëfehen punonjëset e shtëpive publike