Pse martesat janë më të lumtura kur gratë janë pak më të holla se burrat e tyre

Të sapomartuarit plotësuan pyetje për kënaqësinë ushtarake çdo dy vjet për 4 vjet dhe studimi tregoi, mesatarisht, se në martesat ku gruaja ishte më e hollë se burri, ata ishin më të lumtur. Kjo u bazua në IMT të çifteve (indeksi i masës trupore), i cili mund të llogaritet duke përdorur peshën dhe gjatësinë.

Kjo nuk do të thotë se ka nevojë që gratë t’i nënshtrohen dietës ekstreme dhe ushtrimeve fizike, por përkundrazi, thjesht i referohet masës trupore së tyre në lidhje me burrat e tyre ‘.

Perceptimi i grave për atraktivitetin ndryshon nga ai i burrave.

Në një studim, burrave dhe grave iu dha 100 fotografi dhe u kërkua të vlerësonin se sa tërheqës e gjetën personin në figurë. Burrat prireshin të binin dakort me gratë që i konsideronin tërheqëse, ndërsa gratë kishin rezultate më të larmishme.

Cilësitë që burrat preferuan dhe u dukën më tërheqëse ishin hollësia dhe joshja, ndërsa gratë favorizonin pak burrat e dobët dhe muskulorë, por e njëjta foto e të njëjtit burrë u dha rezultate të larta nga disa gra, dhe të njëjtit burrë gjithashtu iu dha një e ulët rezultat nga gratë e tjera.

Gratë priren të preferojnë burra më të mëdhenj për shkak të evolucionit dhe prirjeve primare.

Janë zakone që datojnë nga instinktet tona të njerëzve të shpellave, gratë i shohin burrat më të mëdhenj si gjuetarë të fortë që mund t’i mbrojnë ato  dhe të sigurojnë ushqim për to dhe familjet e tyre. Kjo mund të jetë arsyeja pse, instinktivisht , gratë priren të tërhiqen më shumë nga burrat më të gjatë dhe më të gjërë.

Previous articlePse japonezët lajnë fytyrat e tyre për 10 minuta?
Next articleErion Veliaj i bën “peshqesh” 140 milione leke 25-vjeçarit! Paratë e popullit i merr djali i Abdulla Dikut