Pse keni tendencën të zgjidhni të njëjtin lloj partneri?

Studiuesit thonë se ka disa faktorë pasivë që mund të ndikojnë në zgjedhjen e të njëjtit lloj personaliteti për takime. Ju mund të pëlqeni të merrni pjesë në disa ngjarje shoqërore ose të punoni në të njëjtën fushë profesionale.

Ne zgjedhim të njëjtin lloj partnerësh sepse është më e lehtë dhe më pak stresuese për ne.

Ne zgjedhim miq dhe partnerë në bazë të të njëjtave interesa dhe të njëjtit qëndrim ndaj jetës. Madje doli që çiftet me të njëjtën sens humori kanë marrëdhënie më të forta: “Kur veproni brenda modeleve të vjetra, të njohura, nuk keni nevojë të mendoni për atë që po bëni. Trupi juaj është i gatshëm të bëjë gjëra të njohura pa pasur nevojë të mendoni për to. Kjo e lë mendjen të lirë të endet dhe të stresohet ”.

Pra, është më pak stresuese për ne kur vazhdojmë të takojmë llojin e personit që e njohim mirë.

Por psikologët diskutuan gjithashtu nëse ecja në të njëjtën rrugë mund të jetë efektive në blerjen e sendeve ushqimore, këto shkurtore mendore mund të jenë të përshtatshme në marrëdhënie, por jo gjithmonë mund të çojnë në një gjë të mirë.

Si shembull, ata citojnë mjedisin tuaj. Ju mund të keni qenë të rrethuar nga njerëz të dhunshëm, dhe për shkak të kësaj, si i rritur, ju tashmë do të dini se si të komunikoni me ta dhe të nxirrni përfundimet e gabuara se kjo mënyrë joreracionale e jetës është ngushëlluese për ju.

Ekziston një tendencë drejt takimit me dikë të ngjashëm me veten tuaj, por preferencat mund të ndryshojnë.

Previous articleMënyrat më të pazakonta që të famshmit zgjodhën për të humbur peshë shpejt
Next articleMe vitet ikën edhe pasioni në çift. Po ju tregojmë disa sekrete si ta ringjallni!