Pse gjithnjë e më shumë prindër po mbulojnë fytyrat e fëmijëve të tyre në mediat sociale

Në korrik të vitit 2021, modelja Gigi Hadid, nënë e një fëmije, ndau një letër në mediat e saj sociale ku u kërkoi paparacëve, shtypit dhe adhuruesve të saj që të mjegullonin fytyrën e vajzës së saj të vogël në fotografi. Ne shohim se si gjithnjë e më shumë prindër, duke përfshirë të famshëm, po turbullojnë ose mbulojnë fytyrat e fëmijëve të tyre me emoji në fotografi para se t’i postojnë ato në mediat sociale. Të tjerët po u tregojnë fëmijëve të tyre vetëm nga mbrapa ose nuk u tregojnë fare.

Ka prindër të tjerë të famshëm që zgjedhin të fshehin fytyrat e fëmijëve të tyre nga publiku, dhe Kristen Bell është një prej tyre. Ajo shpesh përdor emoji për të mbuluar fytyrat e fëmijëve të saj në fotot që ndan në rrjetet sociale dhe e bën për të njëjtën arsye – dëshiron që fëmijët e saj të bëjnë zgjedhjen e tyre.

Mbrojtësit e të drejtave të fëmijëve u kanë bërë thirrje prindërve që të mendojnë dy herë para se të ndajnë informacione për fëmijët e tyre, përfshirë fotografitë e tyre, sepse ekziston një konflikt midis të drejtës së fëmijëve për privatësi dhe të drejtës së prindërve të tyre për të postuar. Ekspertët besojnë se është e rëndësishme të pyesni fëmijën tuaj nëse ata duan që fotografitë e tyre të ndahen me botën apo jo. Këto biseda do t’u japin fëmijëve ndjenjën e nevojshme të autonomisë, respektit dhe mbështetjes prindërore dhe do t’i ndihmojë ata të zhvillojnë identitetin e tyre privat dhe publik.

Një arsye tjetër pse shumë nëna dhe baballarë preferojnë të fshehin fytyrat e fëmijëve të tyre është sepse tregimi i tepërt mund të jetë gjithashtu e rrezikshme. Asnjëherë nuk e dini se kush do t’i shikojë fotot e fëmijëve tuaj ose se si ata do t’i përdorin ato. Për fat të keq, ka njerëz në internet që potencialisht mund të dëmtojnë fëmijën tuaj. Fotografitë që ndani me qëllime të mira për t’i treguar botës se sa i lezetshëm, i bukur, i zgjuar apo i talentuar është fëmija juaj, mund të përdoren dhe ndahen nga të tjerët në një mënyrë që as nuk e keni menduar.

Previous articleTë famshëm me pasione që na habitën
Next articleAksidenti tragjik ne Kroaci, identifikohen 10 viktimat, trupat e te ndjerve do te kthehen tek familjaret ne Kosove