Pse duhet të fillojmë të flemë pa asgjë në trup?

1.Ndihmon në gjumë më të mirë

Rezulton se ne flemë më mirë kur temperatura e trupit tonë është pak më e ulët,mund të ketë një efekt në zonat e trurit që rregullojnë ciklet e gjumit, prandaj, duke na shqetësuar gjumin. Natyrisht, çdo veshje shtesë do të shkaktonte më shumë nxehtësi, kjo është arsyeja pse të flesh lakuriq është zgjidhja më e mirë.

2.Mbron lëkurën

Një studim tregoi se kohëzgjatja mesatare e kohës kur njerëzit vishnin pizhamet para se t’i lanin ishte 13 net për burrat dhe 17 netë për gratë. Sidoqoftë, specialistët e higjienës thonë se nuk është e mjaftueshme për të na mbrojtur nga bakteret e dëmshme që grumbullojnë shpesh këto pizhame. Për më tepër, tekstilet mund të përmbajnë kimikate që depërtojnë në lëkurën tonë dhe e irritojnë atë, kështu që është shumë më e shëndetshme të flemë lakuriq.

3. Përmirëson marrëdhëniet.

Kontakti lëkurë me lëkurë është vërtetuar se rrit lirimin e “hormonit të dashurisë”, oksitocinës tek nënat dhe foshnjat e tyre, gjë që çon në një lidhje më të fortë mes tyre. Por për më tepër, siç pretendon kërkimi në librin, Takime të ngushta: Komunikimi në marrëdhënie: “Ne ndihemi më të lidhur me dikë nëse na prek.” Kështu që të flini pa asnjë rrobë të veshur do të siguronte më shumë kohë për të prekur, duke ju ndihmuar të ndiheni më afër partnerit tuaj.

Previous articleGjërat që çdo grua që po kalon nëpër divorc duhet të dëgjojë
Next articleBurrat dhe gratë bëhen xhelozë për arsye të ndryshme, dhe ka një shpjegim shkencor për këtë