Pse çiftet më të lumtur preferojnë të flenë në shtretër të ndarë?

Sipas hulumtimit, ndarja e një shtrati me një partner që ka sjellje të qetë të gjumit mund t’ju ​​privojë nga 49 minuta gjumë çdo natë. Dhe, kur njëri partner nuk bën një gjumë të duhur natën për shkak të tjetrit, ka shumë të ngjarë të rezultojë në një konflikt mes tyre të nesërmen.

Në të vërtetë, studimi madje konfirmoi se çiftet që kanë tendencë të bëjnë një gjumë të dobët gjatë natës kanë grindje më të ashpra dhe më të shpeshta sesa ata që zgjohen të pushuar mirë. Nga ana tjetër, njerëzit që bëjnë një gjumë të mirë, kanë më shumë të ngjarë të jenë në humor të mirë, të kenë nivele më të ulëta të stresit dhe të jenë më të durueshëm.

Gërhitja, lëvizja e shpejtë  në shtrat ose batanije janë vetëm disa nga shumë arsye pse disa çifte zgjedhin të flenë në shtretër të ndryshëm ose edhe në dhoma gjumi të ndryshme. Të qëndroni zgjuar duke dëgjuar partnerin tuaj duke gërhitur ndërsa rrihni veten për të fjetur mund të çojë në një grumbullim zemërimi, tensioni dhe inati ndaj partnerit tuaj.

Gjatë natës, truri ynë ciklet nëpër faza të gjumit disa herë: gjumë i lehtë, gjumë i thellë dhe REM (gjumë i shpejtë i lëvizjes së syve). Por kur ndërpret ciklin duke u zgjuar gjatë natës, kjo do të thotë që truri juaj kalon më shumë kohë në fazën e gjumit të lehtë dhe humbet REM. Dhe pa mjaftueshëm REM, mirëqenia juaj emocionale dhe performanca njohëse vuajnë.

Gjumi i ndërprerë gjithashtu mund të ketë pasoja shëndetësore afatshkurtra dhe afatgjata, si hipertensioni, çështje të lidhura me peshën, probleme të shëndetit mendor, cilësi të reduktuar të jetës dhe çështje të tjera të lidhura me shëndetin.

Previous articlePse disa meshkuj gjithmonë kthehen?(Edhe pse nuk ja vlen)
Next articleShtëpia e Beyoncé dhe Jay-Z merr flakë: Detaje nga ngjarja