Problemet shëndetsore që vijnë nga e ndenjura ulur

Qëndrimi ulur për një kohë të gjatë ju shkakton probleme shëndetësore. Duhet të dini që nuk duhet të qëndroni ulur për një kohë të gjatë, por duhet të lëvizni herë pas here në mënyrë që zemra, qarkullimi i gjakut dhe muskujt të funksionojnë në mënyrë optimale.

Rrezikoni të prekeni nga sëmundjet e zemrës.

Dëmtoni kockat duke rritur rrezikun e osteoporozës.

Qëndrimi ulur rrit presionin e gjakut, i cili gjithashtu shkakton rrezik edhe për shëndetin e zemrës.

Ndiheni të dobët dhe të pafuqishëm.

Keni dhembje shpine dhe këmbësh.

Qëndrimi ulur ndikon edhe në jetën tuaj seksuale.

Dobësohet sistemi imunitar.

Keni një metabolizëm të ngadaltë.

Jeni më të ndjeshëm ndaj stresit.

Keni mungesë gjumi, i cili ju çekuilibron hormonet, rrit lodhjen dhe ul nivelet e energjisë.

Previous articleZgjidhni maskën tuaj të Halloween-it sips shenjës së horoskopit
Next articleFilloi alergjia?Ju tregojmë shkaktarët