Problemet shëndetësore që sjell e ndenjura ulur

Shumë njerëz shpenzojnë mjaft kohë ulur për shkak të punës së tyre, por pavarësisht kësaj ata duhet ta kalojnë kohën e lirë duke u stërvitur. Më poshtë do të gjeni disa prej probleme shëndetësore që shkaktohen prej qëndrimit ulur.

Rrezikoni të prekeni nga sëmundjet e zemrës.

Dëmtoni kockat duke rritur rrezikun e osteoporozës.

Qëndrimi ulur rrit presionin e gjakut, i cili gjithashtu shkakton rrezik edhe për shëndetin e zemrës.

Ndiheni të dobët dhe të pafuqishëm.

Keni dhembje shpine dhe këmbësh.

Qëndrimi ulur ndikon edhe në jetën tuaj seksuale.

Dobësohet sistemi imunitar.

Keni një metabolizëm të ngadaltë.

Jeni më të ndjeshëm ndaj stresit.

Keni mungesë gjumi, i cili ju çekuilibron hormonet, rrit lodhjen dhe ul nivelet e energjisë.

Previous articleSekretet që meshkulli nuk ja tregon kurrë një femre
Next articleFemrat e zgjuara adhurojne alkolin sipas studimit te fundit