Pesë taktika të suksesshme për të rregulluar punët me partnerin tuaj.

1. Mos e përsërit veten.

Fjalët e përsëritura dhe pa kuptim mund të distancojnë partnerin tuaj dhe ata mund të ndalojnë së dëgjuari ju. Nëse e përsërisni veten, edhe nëse bëhet fjalë për diçka që ju të dy e keni diskutuar tashmë, partneri juaj mund të irritohet nga ju.

Në vend të kësaj, edhe nëse doni të konfirmoni një problem për të cilin keni folur tashmë, përpiquni të shmangni fjalët dhe frazat, të tilla si “si” ose “e dini”, dhe mos lejoni që zemërimi juaj të dominojë tonin tuaj.

2. Shmangni përdorimin e mbiemrave që tingëllojnë si gjykues.

Është e habitshme se sa shprehje të zakonshme, të përditshme mund t’ju ​​bëjnë të gjykoni, edhe nëse nuk e dëshironi. Kjo është arsyeja pse shumë argumente lindin kur nuk i prisni, dhe ato madje mund të kthehen në një konflikt të madh.

Për të shmangur përdorimin e mbiemrave gjykues, është mirë të përdorni deklarata me opinione.

Zëvendësoni fjalët “e mirë” ose “e keqe” me “nuk më pëlqen”, “bëj si” dhe fjalë të tjera të ngjashme.

Zëvendësoni “e drejtë” ose “e gabuar” me “mosmarrëveshje” ose “argument”.

Ndryshoni klauzola ose deklarata për të vërtetën. Kjo do të thotë, mos filloni një fjali me “E vërteta është …”

Ndryshoni pohimet për realitetin dhe të vërtetën dhe përdorni fjalën, “beso”. Pra, filloni duke thënë, “Unë besoj …”

3. Kuptoni ndjenjat tuaja së pari.

Ju mund të dëshironi të identifikoni ndjenjat tuaja së pari sepse ato mund të jenë arsyeja kryesore që gjykimi juaj është errësuar. Për shkak të kësaj, ju duhet së pari të merrni nën kontroll ndjenjat tuaja. Nëse vëreni se ndjenjat tuaja mund të ndikojnë në vendimet tuaja, gjeni një mënyrë për t’i liruar ato.

Bëni një shëtitje vetëm ose nxirrni qenin tuaj për një shëtitje.

Dëgjoni muzikë qetësuese.

Thirrni një mik dhe shfryni në mënyrë që të hiqni mendjen nga gjërat.

Praktikoni frymëmarrje të thellë dhe përdorni metodën 4-7-8. Thithni hundën tuaj për 4 numërime, mbajeni atë për 7 numërime, pastaj lëshojeni përmes gojës tuaj për 8 numërime.

4. Mos nxitoni në përfundime (kuptoni së pari partnerin tuaj).

Ne priremi të nxjerrim përfundime – jo vetëm në marrëdhëniet tona, por edhe në ndërveprimet e përditshme. Kjo do të ndërhyjë në marrëdhënien tuaj dhe madje mund të jetë e keqe për shëndetin tuaj mendor. Me disa hapa të thjeshtë, ju dhe partneri juaj mund të qetësoni me sukses argumentet.

Mendoni përsëri për situatat kur dolët në përfundimin e gabuar dhe efektin që kjo pati në gjërat.

Konsideroni opsione të tjera për të ndryshuar gjykimin tuaj fillestar.

Shikoni njerëz të tjerë që dalin në përfundime të gabuara në TV ose në filma dhe analizoni rezultatin.

5. Sigurohuni që nuk po silleni në mënyrë narciste.

Tendencat narcisiste do t’ju lënë të thoni gjëra të tilla si, “Unë e di më mirë” dhe nuk do të mendoni se perspektivat e njerëzve të tjerë ia vlen të dëgjohen. Kjo mund të çojë në konflikt dhe madje mund të prishë marrëdhënien tuaj. Pra, në vend që të reagoni me idenë që e dini më mirë, duhet të konsideroni të bëni sa më mirë.

Jini të hapur ndaj idesë se mund të ketë 2 ose më shumë përgjigje të sakta.

Mirëprisni reagime nga kushdo, jo vetëm nga partneri juaj, në mënyrë që të vlerësoni sjelljen tuaj.

Përdorni mashtrimin e modës së vjetër-ndaloni, mendoni dhe pastaj përgjigjeni në përputhje me rrethanat.

Previous articlePse nuk u duhet dhënë fëmijëve gjithçka që kërkojnë?
Next articleGjërat që nuk duhet të bëni KURRË për partnerin tuaj