Pesë fakte mbi trupin femëror që ju nuk i dini

1. Qafa e grave është më e lëvizshme.

A keni vënë re ndonjëherë se si gratë dhe burrat kthehen kur thirren? Provojeni këtë dhe do të shihni që burri kthen tërë trupin e tij dhe se gruaja thjesht kthen kokën. Arsyeja qëndron në strukturën e muskujve e cila është më elastike në trupat e grave.

Por, zonja të dashura, ju lutemi kini kujdes ndërsa ktheni kokën. Sipas një studimi nga Qendra Mjekësore e Universitetit Loyola, femrat raportojnë dhimbje në qafë më shpesh sesa meshkujt.

2. Gratë kanë dëgjim të ndjeshëm gjatë gjumit.

Ky fakt është rezultat i një procesi evolucionar. Gratë janë të ndjeshme ndaj zhurmave gjatë gjumit, në mënyrë që të zgjohen nga një fëmijë që qan. Por lajmi i mirë është se ky rregull funksionon vetëm për zhurmat e larta. Të folurit në një regjistër të ulët do të ndihmojë për të shmangur zgjimin e një gruaje.

Dhe ajo që është e padrejtë në këtë situatë është se gratë janë gjithashtu më të ndjeshme ndaj çrregullimeve të gjumit sesa burrat.

3. Gratë janë më racionale se meshkujt.

Përkundër mendimit të zakonshëm se gratë janë më emocionale dhe burrat janë më racionalë, realiteti është krejt i kundërt. Një lëvore e trashë është shoqëruar me rezultate më të larta në një sërë testesh të inteligjencës njohëse dhe të përgjithshme. Dhe truri i grave ka lëvore shumë më të trashë se sa meshkujt.

Ndërkohë, burrat kishin vëllime më të larta të trurit, gjë që luan një rol të gjerë në emocionet dhe marrjen e vendimeve.

4. Gratë formojnë lidhje më të forta me njerëzit e tjerë.

Arsyeja pse është se gratë kanë nivele më të larta të oksitocinës. Oksitocina është i ashtuquajturi hormon i dashurisë. Promovon lidhjen, forcon marrëdhëniet dhe lehtëson stresin. Oksitocina është gjithashtu përgjegjëse për krijimin e lidhjeve nënë-fëmijë dhe madje edhe për ushqyerjen me gji.

5. Trupat e grave vazhdojnë të ndryshojnë në të njëzetat.

Nëse keni pasur adoleshencë të çmendur dhe jo të shëndetshme nuk është vonë për të ndryshuar stilin e jetës tuaj. Trupat e grave ende rriten dhe ndryshojnë në të njëzetat. Pra, vazhdoni të hani banane dhe bajame, ato përmbajnë shumë kalcium i cili me të vërtetë ndihmon në forcimin e kockave tuaja. Ushtrimet për forcimin e muskujve do ta bëjnë këtë gjithashtu.

Previous articleTragjike:Zjarr në varrezat e Durrësit
Next articleMë thuaj si puth të të them si po shkon lidhja juaj