Njerëz të famshëm dhe fallxhorë: histori të vërteta që askush nuk i di

Skepticizmi, ironia dhe shkëputja shumë shpesh e pajustifikuar janë karakteristikat që shoqërohen me një realitet si ai i kartave.

Pavarësisht kësaj, leximi i tarotit dhe horoskopët e personalizuar po rriten gjithnjë e më shumë dhe në disa kompani madje janë të konsoliduara.

Bota e kartave në shumë raste përjetohet me një kritikë të caktuar, e përcaktuar edhe nga shumë si snobë; Sidoqoftë, nuk mund të mohohet që shumë njerëz përdorin këto praktika ezoterike, duke përfshirë të famshëm dhe VIP. Edhe nëse askush nuk e di.

Këta të fundit – edhe nëse jo zyrtarisht – tërheqin shumë leximin tarot dhe horoskopët e personalizuar; pyetjet që ata i bëjnë këshilltarëve gjithmonë kanë të bëjnë me të ardhmen shumë të afërt dhe i referohen jo vetëm punës, por edhe jetës private.

E pashmangshme në sistemin e yjeve – e bërë veçanërisht në Itali – një fallxhor referues i cili në mënyrën e tij arriti të pushtonte personazhe si Stefania Sandrelli, Francesca Dellera por edhe Gino Paoli dhe Giorgio Almirante. Të gjithë emrat me zë të lartë përfshirja e të cilëve në leximin e një të ardhme lidhej jo vetëm me Tarot por edhe me yjet dhe lëvizjet e planetëve intrigon të gjithë. Në praktikë, histori të vërteta, por që askush nuk i di, të udhëhequr nga dëshira për t’u parashikuar e ardhmja dhe për të interpretuar të tashmen.

Previous articleThashetheme dhe gënjeshtra,çfarë dite kjo për Shigjetarin
Next articleMotra e Almeda Abazit martohet me sportistin e njohur turk