Një studim zbulon se gratë mbi 50 vjeç janë më të lumtura se kurrë.Ja pse

Ka disa shenja që tregojnë se mund të jeni duke përjetuar një krizë të moshës së mesme. Të jesh i paqartë për drejtimin e jetës tënde, të jesh i pakënaqur me jetën në përgjithësi ose të mbingarkohesh nga punët janë vetëm disa prej tyre. Megjithëse disa mund ta quajnë atë një “krizë”, në realitet, është thjesht një tranzicion.

Kjo ngjarje jetësore zakonisht ndodh rreth moshës 37 vjeç ose më lart, dhe kjo i bën të dy gjinitë të ndjehen të çuditshme. Ndërsa burrat kanë tendencë të gjykojnë veten e tyre bazuar në mungesën e arritjeve në punë, gratë zakonisht fillojnë të vlerësojnë dhe të vënë në dyshim performancën e tyre si gra dhe nëna.

Për kuriozitet, duket sikur lumturia ndjek një kurbë në formë U-je në jetën e një personi. Zakonisht, ata fillojnë si të rinj të lumtur dhe përballen me krizën e afërt të moshës së mesme për rreth 2 dekada. Dhe pastaj, gjërat fillojnë të shkojnë lart kur ato mbushin të 50-at.

Në këtë moshë, ato janë të lira nga barra dhe shqetësimi për të pasur një familje të re të tyre, për të arritur nivele më të larta në karrierën e tyre dhe për të sakrifikuar kënaqësitë për një jetë të rehatshme. Kjo është arsyeja pse gratë bëhen më të lumtura në të 50-tat e tyre. Zakonisht, kur këto të reja janë në të 20-tat e tyre, pritjet mund të dështojnë të bëhen realitet, duke rezultuar në një krizë në mes të jetës.

Sipas studimeve, ndërsa stresi zvogëlohet me kalimin e kohës dhe zhgënjimet mbeten pas, këto gra (tani në të 50-at e tyre) rizbulojnë paqen, pasi lumturia lulëzon së bashku me përvojat e reja dhe vetëvlerësimin. Thjesht vini re se si të bëhesh i pjekur me kalimin e kohës është kaq e rëndësishme që gratë të bëhen më të gëzueshme dhe më të guximshme.

Previous articleShenjat që ju dhe partneri juaj po bëheni gjithnjë e më të huaj
Next articlePse japonezët lajnë fytyrat e tyre për 10 minuta?