Një avokate divorci tregon disa mënyra për të mos u bërë kliente e tyre

Një martesë e lumtur ju bën vërtet të lumtur, sipas psikologut të Harvardit, Dr. Daniel Gilbert. Ai shprehet se njerëzit e martuar janë më të lumtur sesa të pamartuarit, sepse parashikuesi i vetëm më i mirë i lumturisë njerëzore është cilësia e marrëdhënieve të tyre shoqërore. Sidoqoftë, të bësh një martesë të lumtur nuk është aq e lehtë, kërkon shumë punë, përkushtim dhe dashuri të sinqertë.

1. Mos i anashkaloni çështjet “e vogla”.

2. Diskutoni për nevojat e njëri-tjetrit.

3. Pak veprime vetëmohuese të shërbimit janë disa nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni në një marrëdhënie.

4. Të kaloni edhe 15 minuta në ditë ekskluzivisht me njëri-tjetrin do të jetë e dobishme.

5. Komplimentet nuk duhet të mbahen private.

6. Njerëzit duan të dashurohen ndryshe nga ju, dhe ju duhet t’i përshtateni asaj/atij.

7. Mos mendoni se vetëm sepse keni një bashkëshort, ju mund ta lini veten të shkojë.

8. Është e rëndësishme të bëni gjëra së bashku, por gjithashtu mos harroni të keni një jetë jashtë martesës tuaj.

9. Nëse nuk jeni miqtë më të mirë – nuk po e bëni siç duhet.

10. Mos lejoni që tjetri juaj domethënës të harrojë sa i doni dhe i vlerësoni ata.

Previous articleRregulla që mbrojnë marrëdhënien dhe punën tuaj kur dashuroheni me një bashkëpunëtor
Next articleUshqim i mirë, muzikë, dashuri !Lum si Akrepi sot