Nëse i keni këto 4 shenja tregon se jeni gjeni

Jeni të shqetësuar se mund të jeni gjeni krijues? Atëherë me siguri jeni.

Ndërsa ne të gjithë kemi gjëra që na shqetësojnë ndonjëherë, disa prej nesh shqetësohen dhe zhyten në shqetësimet tona më shumë se shumica. Nëse jeni tipi i personit që rregullisht e nënvlerëson një problem, ose nëse shpesh përjetoni sjellje të lidhura me ankthin, lajmi i mirë është se ndoshta keni edhe një aftësi të ngritur për kreativitet.

Tani për pjesën shkencore (vërtet interesante).

Studiuesit në King’s College London zbuluan se shqetësuesit kishin një nivel më të lartë të aktivitetit në pjesën e trurit që kontrollon perceptimin tonë të kërcënimit, që do të thotë se ata kaluan në gjendje paniku më shpejt se shumica.

Për shkak të këtyre dallimeve kryesore neurologjike, shqetësuesit gjithashtu kishin imagjinatë jashtëzakonisht aktive, gjë që vetëm i përkeqëson këto ndjenja kërcënimi.

Në thelb, imagjinatat tepër aktive (një tipar thelbësor për gjenitë krijuese) dhe sjelljet shqetësuese intensive nuk janë të lidhura vetëm në mënyrë të pandashme, por gjithashtu nxisin njëri-tjetrin në një cikël krijues të pafund të mundimit dhe zgjuarsisë.

[merak + imagjinatë = gjeni krijues]

Ku do të ishte bota pa shqetësues?

Kur mendoni për të, ka kuptim të përsosur: natyrisht nuk mund të gjendet një zgjidhje pa e shqyrtuar më parë problemin në mënyrë të gjatë. Vetë procesi i vendosjes së vetes brenda një problemi është absolutisht i nevojshëm për t’i dhënë atij momenti rrufe një shans për të goditur.

Pa njerëzit që shqetësohen se si të lëvizin më shpejt, rrota mund të mos ishte shpikur kurrë; nëse Aleksandër Fleming nuk do të ishte i shqetësuar për infeksionet bakteriale, ne ende mund të jetonim në një botë pa antibiotikë; po të mos ishte për shqetësimet në lidhje me shtatzënitë e paplanifikuara, pilula kontraceptive mund të ishte ende një vezullim në syrin e shpikësit të saj.

Më e rëndësishmja, ku do të ishte bota pa art?

Sigurisht, ne kemi shumë për të falënderuar shqetësuesit e tepërt në lidhje me shpikjet dhe përparimin shkencor. Por ne gjithashtu kemi imagjinatën e tyre të gjallë për të falënderuar për një shoqëri të pasur me kënaqësitë kulturore të poezisë, muzikës, artit dhe teatrit – pa të cilat përvoja jonë njerëzore do të ishte më e varfër.

Kështu që mendimtarët e tepërt marrin zemër! Herën tjetër kur të jeni në ankthin e plotë të shqetësimit për diçka, mbani mend se ajo gjithashtu ka përfitimet e saj krijuese, dhe kush e di, një ditë shqetësimi juaj mund të ndryshojë botën.

Previous articleÇfarë ndodh me trupin tuaj 10 orë pasi keni rregulluar thonjtë?
Next articleLexoni çfarë tregon aroma e trupit për shëndetin tuaj