Në periudha stresi bëni këto gjëra

Gjëra që duhet të bëni për të marrë kontrollin e stresit. Ju mund të përdorni këto ose t’i modifikoni ato që të përshtaten me jetën dhe personalitetin tuaj.

1.Rritja e prodhimit të endorfinësKur ju bëni aktivitet fizik, trupi juaj liron endorfinën, e cila jep një ndjenjë pozitive në trupin tuaj.

Mbani një ditar mirënjohjeShkruani çdo gjë që ju vjen në mendje për të cilat jeni mirënjohës.

2.Bëni një listë të qëllimeve tuajaTë shkruarit e qëllimeve tuja është mënyrë e fuqishme për të rindezur pasionin dhe t’i kujtoni vetes ëndrrat, ambiciet, dhe çfarë është me të vërtetë është e rëndësishme.

3.Mëso të thuash joMësoni si të thoni “jo” për gjërat që ju shkaktojnë stres.

4.Rrethojeni veten me njerëz pozitiv dhe inkurajuesKush dëshiron të jetë me dikë që është negativ gjatë gjithë kohës?!

5.Shikoni në pasqyrë dhe bisedoni me veten si një kampionKa dy lloje të njerëzve në botë. Ka nga ata qëtregojnë veten e tyre si viktimë, dhe ata që tregojnë veten e tyre si një kampion.

6.Flini shumëNëse ju keni fjetur gjashtë orë, flini shtatë.

Previous articleKëto gjëra i bëjnë vetëm njerëzit me inteligjencë të lartë
Next articleProblemi nga i cili vuajnë të gjithë por kanë frikë ta pranojnë