Momentet kur është në rregull ta zbukurosh historinë tënde me një gënjeshtër të vogël

Ne jemi gënjyer nga 10 deri në 200 herë në ditë dhe, natyrshëm, gënjejmë edhe veten tonë. Si fëmijë, na mësuan se gënjeshtra ishte e keqe, por kjo nuk është gjithmonë e vërtetë. Ka raste kur mënyra juaj e vetme për të dalë nga një situatë e rrezikshme është të gënjeni, ose ndoshta ju nuk doni t’i zbuloni diçka personale një personi që është duke kërkuar në jetën tuaj.

1. Kur rrezikohet siguria juaj

Siguria juaj duhet të jetë gjithmonë e para. Pra, mos u ndje keq nëse ke nevojë të gënjesh dikë që të bën të ndihesh jo rehat për tu siguruar që nuk je në rrezik. Ndoshta i jepni dikujt një numër të gabuar ose i thoni se jeni duke pritur për dikë kur nuk jeni – këto gënjeshtra janë të pranueshme sepse ato do t’ju mbajnë të sigurt.

2. Kur jeni duke dhënë kritika konstruktive

Kritika konstruktive duhet të jetë e sinqertë, por ju gjithashtu mund ta zbutni atë me një gënjeshtër të vogël në mënyrë që të mos tingëllojë shumë keq ose agresiv. Për shembull, nëse dikush në punë ka qenë duke performuar keq, mund të filloni duke thënë diçka inkurajuese dhe t’i thoni që po bën një punë të mirë, por pastaj përmendni çfarë përmirësimesh dëshironi të shihni.

3. Nëse dëshironi që dikush të kalojë një kohë të mirë

Ndonjëherë është më mirë të mos thuash të vërtetën menjëherë dhe të presësh momentin e duhur për ta bërë atë. Nëse dikush po kalon një kohë të mirë, ose nëse po ndodh një ngjarje e rëndësishme, mund të prisni të ndani lajmet derisa personi të përfundojë duke festuar. Është në rregull të mbash informacion ose të thuash një gënjeshtër të vogël në këto raste, sepse nëse ua tregon menjëherë, kjo vetëm do t’i shpërqendrojë ata dhe ata nuk do të jenë në gjendje të shijojnë rastin e tyre të veçantë.

4.Kur iu bëhet një pyetje personale

Disa njerëz nuk i kuptojnë kufijtë personalë, kështu që nganjëherë ata mund të bëjnë pyetje që ju nuk doni t’i përgjigjeni. Disa ndihen sikur ua keni borxh të vërtetën dhe të tjerët janë thjesht të pavëmendshëm për faktin se ata kanë tejkaluar. Pra, nëse e dini që një e thjeshtë, “Unë nuk do të përgjigjem se” nuk do të funksionojë, është në rregull të gënjeni për të mbrojtur jetën tuaj private.

Previous articleONE Telecommunications, me rrjetin më të mirë dhe më të sigurt në Shqipëri
Next articleShkencëtarët kanë gjetur një trajtim të ri për Alzheimerin dhe mund të japë shpresë për miliona njerëz