Mëngjërashët,gjërat që nuk dinit për ta

•Kur vizatojnë fytyrën njerzore, e vizatojnë me fytyrë të kthyer në të djathtë.

•Kanë më shumë gjasa t’iu mbahet goja dhe të shqiptojnë me vështirësi disa fjalë.

•Mbizotërojnë në shumë sporte, veçanërisht basketboll, tenis, baseball dhe not.

•E kalojnë pubertetin 4-5 muaj më vonë se ata që përdorin dorën e djathtë.

•Katër nga pesë dizenjatorët e kompjuterit Macintosh ishin mëngjarashë.

•Një në katër astronautët e Apollo ishte mëngjarash.

•Studimet tregojnë se ata përdorin më shumë anën e djathtë të trurit. Kjo është ndoshta edhe arsyeja pse janë më kreativë dhe me prirje drejt artit e muzikës.

•Më shumë se 2,500 mëngjarashë plagosen çdo vit, për shkak të përdorimit të objekteve të ndryshme që janë të destinuara për dorën e djathtë.

•Foshnjet e lindura para kohe kanë gjasa 10-12% të jenë mëngjarashë.

•Kanë tendencë për të përtypur ushqimin e tyre në anën e majtë të gojës.

•Janë më të prirur drejt alergjive dhe migrenës.

•Meshkujt kanë më shumë gjasa të jenë mëngjarashë në krahasim me femrat.

Previous articleTë lodhur dhe harroni gjërat?Ky mund të jetë shkaku
Next articleSado inat t’i mbani,këto gjëra nuk duhen treguar kurrë për ish- të dashurin