Lexoni çfarë tregon aroma e trupit për shëndetin tuaj

1.Nëse trupi juaj ka një erë fekale

…mund të shkaktohet nga pengimi i zorrëve. Kjo është një gjendje mjaft e rrezikshme mjekësore, që ndodh kur ka një bllokim në zorrën e madhe ose të vogël. Një bllokim i tillë në traktin e zorrëve zakonisht shkakton frymë që mban erë të keqe, dhe çdo gjë që hani vetëm sa do të përkeqësojë erën e keqe të gojës. Për më tepër, problemet me tretjen mund të shkaktojnë një erë të keqe të djersës. Djersa nga sqetullat preket më së shumti, edhe pse pjesë të ndryshme të trupit gjithashtu mund të prodhojnë djersë me erë fekale.

Nëse keni erë të hidhur …

atëherë mund t’ju duhet të vizitoni një mjek sepse kjo flet për probleme me mëlçinë tuaj. Një mëlçi e ngadaltë prodhon një sërë kimikatesh që kanë erë të veçantë, dhe kjo patjetër do të ndikojë në erën e keqe nga trupi juaj. Një mëlçi e dëmtuar karakterizohet gjithashtu nga simptoma si probleme me tretjen dhe nauze.

Nëse trupi juaj mban erë peshku …

mund të keni një çrregullim të quajtur Sindromi i Aromës së Peshkut ose Trimethylaminuria. Ajo manifestohet në një erë ofenduese të trupit dhe erën e peshkut të kalbur në urinë, djersë dhe frymë të njerëzve me këtë çrregullim për shkak të sekretimit të tepërt të trimetilaminurisë (TMA). Fatkeqësisht, është një sëmundje gjenetike, dhe simptomat e bëjnë veten të ndjehen që nga lindja. Shkaqe të tjera të erës së peshkut mund të ndodhin si rezultat i një tepricë të proteinave në dietë ose nga prania e baktereve specifike. Kjo është arsyeja pse trajtimi i këtij sindromi, përveç antibiotikëve dhe kremrave specifike të acidit, përfshin kërkesa të caktuara dietike.

Nëse keni erë të ëmbël …

kjo mund të jetë një shenjë e diabetit. Trupi juaj mund të ketë një erë të ëmbël ose frutash për shkak të niveleve të larta të ketoneve në qarkullimin tuaj të gjakut. Nëse urina juaj ka këtë erë specifike, mund të jetë gjithashtu një simptomë e sëmundjes së urinës me shurup panje. Shtë një çrregullim metabolik i cili shkakton një paaftësi që trupi të zbërthejë aminoacidet valine, leucinë dhe izoleucinë.

Previous articleNëse i keni këto 4 shenja tregon se jeni gjeni
Next articleMuaj të mbarë të gjitha shenjave nga i preferuari juaj Paolo Fox