Ju tregojmë objektet që duhet të keni një kujdes të jashtëzakonshëm

1. Tavolina prerëse

Rekomandohet që të keni lloje të ndryshme të tabelave të prerjes në mënyrë që të mund të përdorni një për çdo grup ushqimi (një për fruta dhe perime, një për mish, etj.). Të gjithë ata duhet të pastrohen me një detergjent antibakterial dhe ujë të nxehtë pasi t’i përdorni për të hequr mbetjet e ushqimit që mund të kontaminojnë ushqimin e freskët për vaktin tjetër. Është gjithashtu e rëndësishme që të thahen shumë mirë për të shmangur lagështinë që favorizon përhapjen e mikroorganizmave.

2.Enë prej druri

Druri është një material shumë poroz që lejon shumë substanca të thithen, dhe kjo përfshin, natyrisht, mbetjet e ushqimit dhe lagështinë. Për shkak të këtyre arsyeve që enët e bëra prej druri duhet të pastrohen menjëherë pasi t’i përdorni para se druri të thithë mbetjet e ushqimit. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që t’i thani shumë mirë para se t’i ruani, pasi kjo do të parandalojë kontaminimin pasues të ushqimit dhe përhapjen e baktereve.

3. Tualeti dhe dyshemeja ngjitur me të

Banjo juaj, dhe më saktësisht tualeti juaj, është një mikpritës i shkëlqyeshëm për pak baktere të quajtur Escherichia coli, i njohur për shkaktimin e infeksioneve. Fatkeqësisht, E. coli mund të gjendet deri në rreth 2 metra larg (gati 7 metra) nga tualeti dhe lavaman falë diçkaje të quajtur kumbull tualeti. Pra, të paktën, rekomandohet që të merrni duart tuaja dhe të kryeni një pastrim të thellë javor për t’u siguruar që banjo juaj është pa E. coli.

Nga ana tjetër, vaska gjithashtu duhet të pastrohet çdo 2 javë ose në javë nëse përdoret shumë shpesh.

4.Peshqirat

Të gjitha peshqirët, veçanërisht ato që përdorni pas dushit, mbajnë shumë baktere, djersë dhe lëkurë të ngordhur për shkak të mënyrës se si i përdorim ato. Nëse përveç kësaj, nuk sigurohemi që ato të thahen plotësisht pas çdo përdorimi, ato mund të bëhen ekosistemi i përsosur për mikrobet që të lulëzojnë. Prandaj, rekomandohet gjallërisht që të ndërrojmë peshqirët çdo 2 ditë dhe t’i lajmë menjëherë, mundësisht në një temperaturë të lartë, duke përdorur një detergjent që përmban oksigjen aktiv për të depërtuar në pëlhurë dhe për të eleminuar bakteret. Këshillohet gjithashtu të shmangni përzierjen e tyre me rroba të rregullta.

5.Çarçafët

thithin djersën dhe vajrat e lëshuara nga lëkura gjatë gjumit. Jo vetëm kaq, por ato kapin edhe disa nga pluhuri që noton nëpër dhomë. Ky është koktej i përsosur për shfaqjen e zbokthit dhe puçrrave. Ndryshimi ose larja e çarçafëve një herë në javë është mënyra më efektive për ta mbajtur shtratin të pastër dhe pa mikroorganizma që mund të ndikojnë në lëkurën dhe flokët tuaj.

Previous article“Tokyo 2020″Shqiptari Briken Calja,Stili i shkeputjes.Ku u rendit?
Next articleCilat janë 3 shenjat më qeflie të Horoskopit?