Janë ‘shkëndija’ të vogla por mund të sjellin ndarjen tuaj

1. Gruaja fiton më shumë para se burri. Martesat ku grate fitojnë afërsisht të nejtjën sasi të të hollave si burrat, kanë më shumë gajsa për divorc se në rastet kur gruaja fiton më pak, thuhet sipas një studimi zvicerran gjatë anketimit të çifteve. Nëqoftëse gruaja fiton 60% më shumë të të ardhurave familajre, rreziku i divorcit është dyfish se sa tek çiftet ku gruaja nuk punon fare.

2-Njëri nga partnerët mendon se ka gjithmonë të drejtë. Mendoni se jeni më të mençur se partneri juaj? Deri tani, parashikimet më të mëdha të divorceve janë zbuluar si pasojë e qëndrimeve të çiftit. Studiuesi i famshëm John Gottman pretendon se është në gjendje që të parashikojë shanset e një çifti me saktësi për 93%, duke u bazuar në tri tipare kryesore të cilat përfshijnë të qenurit kritikë dhe mbrojtës të vazhdueshëm. Këto janë: zemërimi i vazhdueshëm, neveria agresive dhe bërtitja e partnerit gjatë tërë kohës, thekson Sussman. Kur partnerët e bëjnë rregullisht këtë, studimet tregojnë se ka shanse të mëdha që të divorcoheni.

3-Çifti ka bashkjetuar para martese. Sigurisht që bashkjetesa është cilësuar si ulje e numrit të divorceve në përgjithësi. Por, shumë nga studimet theksojnë se të jetuarit bashkë para martese i bën çiftet që të kenë 12% më shumë gjasa apo probabilitet për tu ndarë apo është shenjë se martesa e tyre do të dështojë.

4-Njëri nga partnerët pi duhan, kurse tjetri jo. Kur vetëm njëri nga partnered në një lidhje pi duhan, ata kanë 75% deri 91% më shumë gjasa për tu divorcuar se sa duhnpirësit që martohen me vet duhanpirës. Pse? Vlerat e ndryshme dhe stilet e jetesës mund të jenë problematike, thotë Sussman

Previous articleTre të vërtetat që duhet të dini rreth prerjes cezariane
Next articleWi-Fi..Ky vrasës i heshtur