Gjërat që nuk mund të shihen askund tjetër përveçse në Indi

1. Gratë e martuara mbajnë unaza gishtash në këmbë

Në shumicën e vendeve perëndimore, të vishni një unazë në dorën tuaj të majtë do të thotë që jeni i martuar. Në Indi, unaza e martesës është e pozicionuar në të djathtë. Dora e majtë konsiderohet si ajo që bën “punën e ndyrë”, nga pastrimi deri tek veshja e këpucëve.

Por gratë e martuara në Indi nuk mbajnë vetëm unaza në duar. Ata gjithashtu i veshin ato në këmbë. Unaza e gishtit, e njohur si bichhiya, është një traditë në mesin e Hindusëve. Bichhiya përdoret në gishtin e dytë të të dy këmbëve.

Hindusët besojnë se ka veti medicinale për përdorimin e saj. Presioni që shkakton unaza në gishtin e dytë të këmbës mund të rregullojë ciklin menstrual të një gruaje dhe të sigurojë një mitër të shëndetshme. Gjithashtu, unazat zakonisht bëhen prej argjendi, pasi ata besojnë se ky metal mund të nxjerrë negativitet nga trupi.

2. Indianët ushqehen sipas 6 stinëve të vitit.

India zyrtarisht ka 4 sezone, por sipas kalendarit hindu, ekzistojnë 2 shtesë që njihen si Varsha, ose musoni dhe Hemant, para dimrit. Stinët janë të lidhura me parimet e Ayurveda, ilaç mijëra vjeçar holistik i lindur në Indi.

Për shembull, në verë, frutat dhe perimet si shalqiri dhe kastraveci janë në dispozicion. Duhet t’i konsumoni në këtë kohë sepse ofrojnë hidratim të lartë. Ndërkohë, gjatë musonit, shumë njerëz marrin gripin. Pra, frutat antioksiduese, të tilla si frutat e gurit, do t’ju ndihmojnë të parandaloni që të sëmureni.

3.Lopët trajtohen si njerëz (ose edhe më mirë).

Lopët janë të shenjta në Indi. Hindusët besojnë se këto kafshë janë një përfaqësim i Tokës Nënë. Qumështi i tyre është një produkt me të vërtetë i vlerësuar, pasi njihet për ushqimin e njerëzve dhe kafshëve.

Për këtë arsye, lopët ecin lirshëm në vend. Pothuajse 6 milion enden nëpër trotuare në qytetet kryesore, madje ndonjëherë bllokojnë trafikun. Nëse shihni një lopë që shëtit në Indi, nuk duhet ta lëvizni – thjesht shkoni rreth saj ose prisni që ajo të lëvizë.

4.India ka një gjini të tretë të njohur.

Hixhret janë ato që njerëzit në Indi e quajnë këtë gjini të tretë. Që nga viti 2014, është bërë e ligjshme të identifikoheni as si mashkull dhe as femër në vend. Hixhret zakonisht vishen me sari dhe makijazh shumëngjyrësh. Njerëzit indianë besojnë se ata kanë fuqinë të sjellin fat ose t’ju mallkojnë.

Nëse shkoni në Indi, ndoshta do të shihni hixhret në mes të trafikut. Ata trokasin në xhamat e makinës duke kërkuar monedha në këmbim të bekimeve.

5.Indianët mund të martohen me pemë dhe kafshë.

Në Indi, njerëzit mund të martohen me pemë, si dhe me kafshë. Edhe pse kjo martesë nuk ka të drejta ligjore, kremtimi njihet nga ana kulturore. Arsyeja kryesore për këtë ritual bazohet në besimin hindu se njerëzit Manglik janë të pafat.

Për hindusët, manglikët janë njerëzit që mbajnë atë që astrologët e quajnë “The Mangal Dosha”. Mangal Dosha përcaktohet nga pozicioni juaj Mars në kohën kur keni lindur. Pasja e tij do të thotë që ju mund t’i sillni fat të keq burrit tuaj dhe familjes së tij.

Njerëzit e lindur nën ndikimin e “The Mangal Dosha” duhet të kryejnë ritualin në mënyrë që mallkimi të transferohet në pemë ose kafshë. Zakonisht vajzave u kërkohet të martohen me pemë peepal ose banane për të thyer mallkimin para martesës së tyre aktuale. Ceremonia quhet Kumbh Vivah.

Previous articleAstrologu Italian Paolo Fox parashikon fundjavën tuaj
Next articlePse disa aroma mund të rikthejnë kujtimet nostalgjike