Gjëra të çuditshme që habitën Kinën

Kinezët gjithmonë duket se kanë diçka të papritur në mëngë, të cilën pjesa tjetër e botës mund ta shikojë.

Ju tregojmë disa prej tyre.

A e dinit se:

1-Peshkaqenë  dhe krokodilë nxirren për shitje në Walmart

Përkundër faktit se njerëzit hanë vetëm disa pjesë të këtyre kafshëve, disa dyqane kineze janë vërejtur duke i vënë ato në shitje në një copë me gojën e hapur.

2-Qentë e policisë u zëvendësuan me patat

Në zona të veçanta të vendit, policia kineze përdor patat si një alternativë ndaj qenve. Ata thonë se zogjtë kanë shikim të shkëlqyeshëm dhe një sjellje të përgjithshme agresive.

3-Teabucks: një kopje e Starbucks

Teabucks është një zinxhir çaji kinez i krijuar në imazhin e Starbucks Amerikan. Ato ofrojnë lloje të ndryshme të pijeve freskuese të çajit të nxehtë dhe të ftohtë.

4-Kompanitë varin rrjeta rreth ndërtesave të tyre për të parandaluar vetëvrasjet e punonjësve

Ndonjëherë bizneset instalojnë rrjeta mbrojtëse jashtë konvikteve të punonjësve për të parandaluar përpjekjet për vetëvrasje.

5-Martesa fantazmë

Disa njerëz vjedhin dhe shesin kufoma për mijëra dollarë për familjet që planifikojnë të organizojnë martesa për të afërmit e tyre të rinj të pamartuar dhe të vdekur.

6-Ajër i konservuar

Për shkak të niveleve të larta të smogut në të gjithë vendin, dyqanet kineze shesin shishe me ajër të pastër në disa shije të ndryshme.

7-Bujqësia e buburrecave

Insektet edukohen dhe përdoren në mjekësinë kineze. Businessshtë një biznes në lulëzim, i vërtetuar si një investim i madh që mund të tërheqësh shumë para nga ditët e sotme.

8-Qytetet fantazmë

Tregu i shpejtë i strehimit në Kinë ka sjellë rezultat në shfaqjen e qyteteve dhe qendrave fantazmë në të gjithë vendin.

9-Njerëz të veshur me pizhama në publik

Ndryshe nga vendet e tjera, njerëzit në Kinë shpesh zgjedhin të mbajnë pizhamet e tyre edhe kur enden nëpër rrugë.

10-Lloji i ushtrisë me të cilin do të bashkoheshit me kënaqësi

Edhe pse gratë që shërbejnë në ushtri është normale për shumë vende, ushtria kineze është e njohur për femrat jashtëzakonisht tërheqëse të veshura me uniformë.

Previous articleVapa është e padurueshme. Por shqiptarët kanë disa mënyra per ta përballuar.
Next articleMotoja e ditës është “çohu dhe ik”.Yjet kërkojnë vëmendjen e Dashit