Fraza që prindërit përdorin që mund të shtyjnë një fëmijë të kërkojë terapi psikologjike në të ardhmen

“Ti je kaq e bukur!”

Psikologët rekomandojnë që të mos e përqendroni vëmendjen e vajzave në bukurinë e tyre. Kur të rritet, një fëmijë mund të përfundojë duke menduar se pamja është gjithçka që ka rëndësi dhe ata mund të merren me papërsosmëritë e vogla. Përfundimisht, ata mund të zhvillojnë një bandë kompleksesh dhe të humbin kohën e çmuar, e cila mund të përdoret për vetë-zhvillim dhe krijimtari.

“Unë isha duke shënuar 100 gola kur isha në moshën tuaj!”

Krahasimet që nuk janë në favor të fëmijës janë gjithmonë të dhimbshme për ta. Për më tepër, kur krahasohen jo me ndonjë fqinj ose xhaxhai, por me prindërit e tyre që janë të rriturit idealë të fëmijës, fyerja bëhet edhe më e madhe.

Krahasimet e vazhdueshme e stresojnë fëmijën, ulin vetëvlerësimin e tyre dhe madje mund të bëhen arsyeja që ata mund të distancohen nga prindërit e tyre.

“Jo-jo, mos shko atje! Është e rrezikshme! ”

Ankthi dhe shqetësimi për pasardhësit e tyre është një gjë normale për prindërit. Sidoqoftë, dëshira për të mbrojtur foshnjën e tyre nga të gjitha fjalët dhe mbipesha mund të shkaktojë “Sindromën Peter Pan” tek fëmija. Zakonisht, njerëzit mbi 30 vuajnë nga ajo (më shpesh ata janë burra): ata nuk pranojnë të plaken, ata janë infantilë, jo konsistentë dhe emocionalë si fëmijët. It’sshtë e vështirë për këta njerëz të ndërtojnë një familje, ata nuk duan të kenë fëmijë dhe të marrin përgjegjësinë për veten e tyre.

“Ju jeni shumë më mirë se …”

Fëmijët besojnë në gjërat që u thonë të rriturit. Kjo është arsyeja pse ju nuk duhet të admironi tepër pasardhësit tuaj dhe t’i bindni ata për jashtëzakonshmërinë e tyre, madje edhe për qëllime motivuese. Duke bërë këtë, prindërit mund të rritin narcizën e tyre personale.

“Të thashë”

Mburrja se e dinit se rezultati i idesë së fëmijës suaj nuk do t’i bëjë mirë fëmijës tuaj. Ata duhet të dinë duke përdorur përvojën e tyre se ngasja e biçikletës kërkon përqendrim dhe kujdes dhe se rrobat bëhen të lagura dhe të ftohta nëse hidhen në pellgje në to. Në vend që të demonstroni se jeni të vetëdijshëm për pasojat, lavdëroni fëmijën për marrjen e vendimeve të duhura dhe tejkalimin e vështirësive.

Previous articleGjërat që nuk duhet të bëni kurrë në palestër
Next articleMënyrat më të pazakonta që të famshmit zgjodhën për të humbur peshë shpejt