Flasin nutricionistët: Këto janë dietat më të këqija për të humbur peshë

Disa dieta që janë bërë “trendy”, në të vërtetë nuk janë të mira për shëndetin. Zbuloji cilat janë:

1-Supa me lakër

Supa me lakra, zakonisht është një dietë që praktikohet një javë dhe konsiston vetëm në ngrënien e lakrave të ziera (dhe pak perime të tjera) dhe shumë ujë: “Të jetosh vetëm me një supë lakre dhe disa ushqime të tjera specifike për një periudhë kohe të caktuar nuk është një mënyrë e shëndetshme për të humbur peshë”, – thotë Erin Palinski për Livestrong: “Perimet nuk kanë në përbërje të tyre shumë kalori dhe nëse organizmi nuk merr kaloritë e duhura, atëherë nuk e përballon dot “presionin” e dietës. Për më tepër, kjo lloj dietë të kufizon edhe nga marrja e proteinave apo yndyrave të shëndetshme për të cilat kemi gjithmonë nevojë.”

2-Lëngjet jeshile

Një tjetër dietë e shpejtë që konsiston vetëm në lëngje është ajo e lëngjeve të shtrydhura. Zakonisht, praktikohet nga tri ditë deri në tri javë, por praktikisht lëngu i frutave është i rrezikshëm. sipas CBS News, nuk i merr asnjëherë proteinat e mjaftueshme nga kjo lloj “diete” dhe merr po ashtu edhe shumë pak energji. Duke marrë parasysh që pi lëngje në ҫdo vakt.

Previous articleÇfarë ngjyre të lyeni kuzhinën për të ngrënë më pak
Next articlePse dimri na dhuron humor të keq?