Fizikanti Stephen Hawking:Ju tregoj në cilin vit bota do të kthehet në një “Top të Zjarrtë”

Njerëzit do ta kthejnë planetin në një top gjigant zjarri deri në vitin 2600, kështu ka deklaruar fizikanti Stephen Hawking. Mbipopullimi dhe konsumi i energjisë do ta bëjnë tokën të pabanueshme në vetëm disa shekuj, tha Hawking .

Për të shmangur këtë fat, Hawking tha se speciet njerëzore do të duhet të kërkojnë një plan tjetër të banueshëm.

Hawking është pjesë e iniciativës ‘Starshot’, e cila planifikon të zhvillojë një anije kozmike ultra të shpejtë që mund të kërkojë planete e banueshme përreth yllit të afërt, Alpha Centauri.

Previous articleE dini cila është substanca që qëndron më shumë në gjak, urinë dhe flokë?
Next articleKjo është dita më e mirë e vitit për të propozuar njeriun e zemrës