Fakte njerëzore kaq të çuditshme sa duken të pavërteta

1.Viagra u testua fillimisht për probleme të zemrës.

Përdorimi modern i Viagra-s u zbulua rastësisht. Fillimisht, shkencëtarët po kërkonin një ilaç që do të relaksonte enët e gjakut. Sidoqoftë, u raportua një efekt anësor i pazakontë, i cili bëri që Viagra të ishte një nga barnat më të përshkruara në botë.

2. 9 nga 10 persona vuajnë nga sindroma e vibrimit fantazëm.

Sindroma e dridhjeve fantazmë është një gjendje në të cilën një person ndjen (më shpesh nën stres) se telefoni i tij celular po dridhet ose po bie. Interesante, ky fenomen u parashikua në vitin 1996 në stripin komik Dilbert (megjithatë, u quajt “sindroma fantazmë-pager”).

3. iPhone është më i fuqishëm se kompjuterët e NASA-s.

Në kohën e lëshimit të iPhone-it të parë, ai ishte më i fuqishëm sesa kompjuterat që NASA përdori në 1969 për fluturimin legjendar për në Hënë. Mos harroni këtë herën tjetër kur të shikoni një video të lezetshme në telefonin tuaj.

4.Makineritë e shitjes vrasin më shumë njerëz sesa vrasin peshkaqenët.

Statistikisht, makinat e shitjes, kur bien, shkaktojnë rreth 2 vdekje në vit. Por sulmet e peshkaqenëve janë më pak se 1 në vit. Nga rruga, arrat e kokosit gjithashtu vrasin më shumë njerëz sesa peshkaqenët.

5.Gjurmët e gishtave Koala janë identike me gjurmët e gishtave të njeriut.

Diferenca midis modeleve papilare të koalës dhe gishtërinjve njerëzorë është e vështirë të zbulohet edhe me ndihmën e një mikroskopi jashtëzakonisht të fuqishëm. Shkencëtarët besojnë se modele të tilla ndihmojnë koalët të kapen më mirë, gjë që është e rëndësishme sepse koalët ushqehen duke u ngjitur dhe zgjatur dorën për gjethe.

6.Një kërmill ka më shumë dhëmbë sesa një peshkaqen.

Në varësi të specieve, një peshkaqen mund të ketë 180-400 dhëmbë. Por një kërmill i zakonshëm kopshti ka një radula: një fjongo chitinous që i ngjan një rende. Një radula tipike mund të ketë rreth 12,000-20,000 dhëmbë të rregulluar në rreshta.

7.Njerëzit mund të kenë sy të kuqërremtë.

Njerëzit dhe kafshët me albinizëm nuk prodhojnë mjaftueshëm melaninë, e cila rezulton me shumë pak pigment në flokët, sytë dhe lëkurën e tyre. Në varësi të llojit të albinizmit, mund të shihen enët e gjakut në pjesën e pasme të syrit, duke bërë që sytë të duken të kuqërremtë ose të purpurt.

Previous articleArushët Panda kanë shumë fansa edhe në Shqipëri.Ja lajmi i mirë që kemi për ju
Next articleSi duket jeta para dhe pasi të mbushni 30 vjeç