Facebook po përgatitet të ndryshojë emrin e tij: ja çfarë do të thotë në të vërtetë dhe kur do të ndodhë

Kohët e fundit Facebook është përballur me kritika të shumta nga shtypi, por edhe nga politikanë, përdorues dhe punonjës që më parë kanë punuar në kompaninë e Mark Zuckerberg.

Në qendër të polemikave jo vetëm dyshimet për privatësinë, por edhe thashethemet se Facebook nuk do të bënte asgjë për të kundërshtuar diskutimet plot urrejtje, kjo për të marrë një kthim të pretenduar ekonomik.

Dëshira për t’u larguar nga këto episode të pakëndshme do të përfaqësonte, sipas thashethemeve, një nga arsyet pse Facebook mund të ndryshojë së shpejti emrin. Lajmi u raportua disa orë më parë nga gazeta të shumta, por një gjë duhet specifikuar menjëherë: rrjeti social do të vazhdojë të quhet Facebook.

Emri do të ndryshohet nga Facebook Inc., e cila zotëron të gjitha platformat në pronësi të Zuckeberg, duke përfshirë Instagram, WhatsApp, Ocolus dhe të tjera. Një arsye tjetër (e cila me sa duket do të ishte ajo zyrtare) që e shtyu kompaninë të donte të bënte këtë ndryshim është dëshira për të lënë pas konceptin e “mediave sociale”, që afrohet në vend të asaj të “metaverse”, ose një realiteti virtual të ndarë me miliarda të përdoruesve, që përfaqëson një lloj alternative për jetën reale.

Njoftimi për ndryshimin e emrit duhet të arrijë më 28 tetor, në konferencën vjetore Connect.

Previous articleFundjava po afron, a keni plane që tani? Paolo Fox i ka disa për ju
Next articleRrefimi prekes i Palomes: Kam abortuar dy femije