E dini cila është fraza magjike që i vë kapakun çdo debati në çift?

Hulumtuesit shqyrtuan gjatë debateve të çifteve fjalët e përdorura dhe kur këta të fundit tregoheshin mirëkuptues dhe përdornin fraza të llojit: e kuptoj ku do të dalësh, ndiheshin më të qetë dhe debate mbyllej si pa kuptuar.

Pavarësisht nga debate, në momentin kur njëri nga partnerët tregohej tolerant dhe tjetri që po mirëkuptohej prireshin t’i jepnin fund zënkës.

” E kuptoj se çfarë do të thuash “, është fraza më e mirë për t’u përdorur për të zgjidhur një argument sepse e para tregon se po e dëgjon tjetrin dhe e dyta arrin të kuptosh perspektivën, linjën e tij të mendimin thotë Rebecca Hendrix, terapistja e marrëdhënieve në çift.

Me fjalë të tjera, neutralizoni situatën duke lënë vend për diskutim, por jo debat.

Previous articleDuhet të flemë pasdite?Flasin ekspertët.
Next articleMetoda e kësaj nëne ju tregon si t’i bëni fëmijët të lexojnë libra.