Dado që punuan në familje të pasura dhe zbuluan çfarë ndodh brënda shtëpisë së punëdhënësve

1. Një dado mund të hasë gjëra të çuditshme gjatë intervistës së tyre.

Zakonisht, dadot punësohen përmes një agjencie. Akoma, ka nëna dhe baba që nuk mund të gjejnë personin e duhur edhe midis 20 kandidatëve – ata kanë kaq shumë kërkesa. Disa madje punësojnë shumë asistentë në mënyrë që ata të punojnë me ndërrime. Sidoqoftë, një kandidati mund t’i drejtohet pyetjeve të ndërlikuara gjatë një interviste.

2. Kur punësohen nga një familje e pasur, cilësia e jetës së shumë dadove rritet ndjeshëm.

Dadot që punojnë për familje të pasura udhëtojnë dhe zakonisht paguhen për këtë. Ata mund të vizitojnë shumë vende që përndryshe nuk mund të jenë në gjendje t’i përballojnë. Ato shoqërojnë familjen gjatë pushimeve të tyre, sepse prindërit duan të jenë vetëm ndërsa e dinë që fëmijët e tyre janë të sigurt, të argëtuar dhe të përkujdesur. Në jetën e përditshme, dadot zakonisht kanë akses në të gjitha pajisjet e shtëpisë.

3. Sidoqoftë, një dado vështirë se mund të shijojë të gjitha komoditetet e një jete të pasur dhe ata duhet të harrojnë jetën e tyre personale.

Shumë dado duhet të punojnë rregullisht deri natën vonë dhe mund të udhëtojnë me familjen për javë të tëra. Ju nuk mund ta quani atë me të vërtetë një pushim, sepse ata duhet të jenë gjithmonë me fëmijë. Një dado nuk mund ta fik telefonin e saj dhe nuk ka asgjë të pazakontë që një prind i shqetësuar ta telefonojë në 2 të mëngjesit.

4. Një dado mund të përjetojë lloje të ndryshme të qëndrimeve ndaj vetvetes dhe punës së tyre.

Në botën e njerëzve të pasur, nuk ka asnjë çmim që është shumë i lartë për diçka që ata duan. Edhe paga fillestare e një dadoje që sapo ka mbaruar kolegjin është shumë më e lartë se paga mesatare në treg në shumicën e rasteve. Por ndonjëherë, punëdhënësit e trajtojnë stafin në një mënyrë mospërfillëse. Për shembull, ndodh shpesh që familja të blejë bileta në klasë të parë për vete, dhe një biletë të klasit ekonomik për dadon. Kështu që, ajo duhet të vrapojë përpara dhe para për të parë fëmijët. Ata mund ta mbajnë leksione rreth ndezjes së nxehtësisë, ose t’i kërkojnë asaj të blejë ushqimin e saj nga një supermarket i lirë.

5.Prindërit mund të ndjehen xhelozë ndaj një dadoje.

Në ditët e sotme ka një theks të madh në lidhjen nënë-foshnjë. Në të njëjtën kohë, shoqëria pret që nënat të realizojnë qëllimet e tyre në karrierë. Pra, nënat dhe baballarët ndiejnë ndonjëherë emocione kontradiktore, sepse u duhet të punojnë për mirëqenien e familjes së tyre, ndërsa një dado përjeton të gjitha momentet pozitive me fëmijët. Prindërit modernë thjesht duan të marrin shërbimet për të cilat paguajnë pa ndarë emocione me personelin e tyre. Kjo është arsyeja pse është bërë e modës që të punësoni dado të huaja që nuk mund të flasin lehtë me një fëmijë dhe të krijojnë një lidhje me ta.

Previous articleNgjarje të çuditshme nga e kaluara që do t’ju zbavisin për një kohë të gjatë.
Next articleTë famshëm me pasione që na habitën