Çfarë ndodh me trupin tuaj 10 orë pasi keni rregulluar thonjtë?

Siç e dimë të gjithë, nuk duhet të përdorni manikyrin shumë shpesh, përndryshe thonjtë tuaj do të fillojnë të thahen dhe të zverdhen. Sidoqoftë, rezulton se ky lloj kozmetike mund të shkaktojë dëm shumë më serioz për shëndetin tonë.

Rreziqet e manikyrit qëndrojnë në toksicitetin e tij. Disa kozmetikë moderne për kujdesin e thonjve përmbajnë përbërësit e mëposhtëm, të aftë për të dëmtuar seriozisht shëndetin tuaj:

Toluen – një tretës i cili i jep thonjve një përfundim të lëmuar dhe ruan pigmentin. Tolueni mund të ndikojë në sistemin nervor qendror dhe të shkaktojë çrregullime riprodhuese. Dhimbjet e kokës, dobësia, të fikëtit dhe të përzierat janë vetëm disa nga pasojat e mundshme të përdorimit të manikyrit nën standard.

Formaldehidi – një gaz pa ngjyrë që ndihmon në rritjen e jetës së ruajtjes së llakut. Nëse vuani nga alergjitë, kontakti me formaldehidin mund të shkaktojë dermatit dhe djegie të mundshme kimike. Në raste më të rënda, mund të shkaktojë çrregullime të ritmit të zemrës, konvulsione dhe kancer.

Dibutyl Рhthalate përdoret si aromë. Prania e këtij komponenti të rrezikshëm mund t’ju shkaktojë çrregullime endokrine, sëmundje gjinekologjike dhe sëmundje të traktit respirator.

Shkencëtarët kryen një studim me një grup prej 24 grave. 6 orë pas lyerjes së thonjve, shumica e pjesëmarrësve shfaqnin nivele të larta të difenil fosfatit – një derivat i trifenil fosfatit i cili formohet në procesin e metabolizmit. 10 orë pas fillimit të eksperimentit, nivelet e difenil fosfatit në trupat e të gjithë pjesëmarrësve u rritën në 7 herë mbi normën. Këto rezultate janë vërtet alarmante.

Si zgjidhni një manikyr që nuk do të dëmtojë shëndetin tuaj?

Disa pako dhe shishe të manikyrave kanë shenja të veçanta:

“5-Free” do të thotë që produkti nuk përmban formaldehid, rrëshirat e tij derivate (rrëshirat e formaldehidit), toluen, futhalate dibutil ose kamfor.

“3-Free” do të thotë që lustrimi nuk ka vetëm tre nga përbërësit e dëmshëm: formaldehidin, dibutil-ftalatin dhe toluenin.

Para se të blini manikyrin e thonjve, para së gjithash kushtojini vëmendje përbërësve, dhe mbani mend – shëndeti juaj është në duart tuaja!

Previous articlePse Na Mërzitet Fraza, “Gjithçka Do Të bëhet më mirë”?
Next articleNëse i keni këto 4 shenja tregon se jeni gjeni