Arsyet pse djersa juaj ka aromë të fortë dhe të pakëndshme

1)Përbërja e veshjeve

Ka një arsye pse askush nuk ushtron me këmishë prej poliesteri. Fibrat natyror si pambuku, leshi lejojnë lëkurën të marrë frymë dhe djersa të zhduket. Nga ana tjetër, fibrat sintetike si najloni dhe poliesteri, madje edhe disa mëndafshe natyrore, që mund të duken bukur, por aftësia e tyre për të refuzuar djersën në fakt bën që djersa të merr erë të pakëndshme. Domethënë këto pëlhura në vend që të ndihmojnë për të hequr djersën, ato e mbajnë atë, duke krijuar kështu kushte për zhvillim të mëtejshëm të baktereve.

2)Ankthi 

Ankthi gjithashtu shkakton djersitjen me erë. Është interesante se hulumtimet kanë treguar se njerëzit mund të dallojnë djersitjen e zakonshme nga ajo që shkaktohet si pasojë e stresit.

3)Stresi

Djersa si rezultat i stresit është më vështirë për tu kontrolluar. Në fakt kur jemi në gjendje stresi, trupi jonë mund të reagojë në djersitje të tepruar dhe për shkak të nivelit të kortizolit, i cili rritet për shkak të situatave të vështira, ndryshon edhe erën e djersës.

4)Deodorantet

Industria kozmetike është që të na mundësojë që të kemi aromë më të mirë dhe të ndjehemi të bukur. Por në vend të kësaj, disa deodorant, antiperspirante dhe kremra të trupit për shkak të përbërësve të caktuar, bëjnë që bakteret të rriten edhe më shumë.

5)Vonimi i shkuarjes në banjo.

Qoftë ajo e vogla apo e madhja, mund të ndikojë në aromën trupore. Shkencëtarët kanë gjetur se toksinat që lëshohen nga sistemi i tretjes nëpër poret, shkakton ndryshim të aromës trupore. Me fjalë tjera, amoniaku, përmes traktit urinar mund të bëhet aq i koncentruar saqë aroma të del përmes poreve të lëkurës.

Previous articleStudiuesit zbulojnë surprizën e specit të kuq për dashurinë
Next articleGabimet që çdo femër bën me reçipetat