Arsyet e fshehta pse nuk mund të mbeteni shtatzënë

Faktorët kryesorë që zvogëlojnë shanset për të pasur një fëmijë janë të njohur: lindja dhe ushqyerja me gji, përdorimi i pilulave të kontrollit të lindjes, pirja e duhanit. Sidoqoftë, shumë shpesh edhe mungesa e këtyre arsyeve nuk garanton që do të mbeteni shtatzënë.

1.Konsumoni shumë yndyrna

Ushqimi i yndyrnave  – që gjenden në mallrat e pjekura, picat, snacks si patate të skuqura, ushqimet e skuqura – mund të ndikojë negativisht në pjellori, që do të thotë që ovulimi nuk ndodh. Mundohuni të kufizoni konsumin e këtyre ushqimeve pasi konsumimi i tyre në vend të karbohidrateve të shëndetshëm mund të shkaktojë deri në 73% rritje të rrezikut të një çrregullimi ovulimi. Kur po dëshironi këto karbohidrate të yndyrës trans, është më mirë të hani meze të lehtë si banane, bukë thekre thekre me kokërr të plotë, bajame ose kos me manaferrat.

2. Ju jeni duke u ushtruar tepër.

Ushtrimet mund të përmirësojnë pjellorinë tuaj në një farë mase, por është e rëndësishme të merrni sasinë e duhur të ushtrimeve. Bërja e shumë mund të ndikojë në ekuilibrin tuaj të energjisë dhe të ndikojë negativisht në ciklin tuaj riprodhues. Hulumtimet kanë treguar që ushtrimet ditore të gjata dhe intensive mund të ndikojnë në aftësinë tuaj për të mbetur shtatzënë. Moderimi është çelësi për të ruajtur shëndetin dhe mirëqenien tuaj.

3.Indeksi i masës trupore është i ulët.

Pasja e një BMI më të ulët se normalja mund t’ju ​​rrezikojë në rritje të mosfunksionimit të vezoreve, infertilitetit dhe lindjes së parakohshme. Çrregullimet e të ngrënit mund të shoqërohen me një BMI më të ulët dhe ndonjëherë mund të ndikojë negativisht në menstruacionet dhe pjellorinë. Nëse ndiheni të paaftë për të mbajtur nën kontroll të ushqyerit tuaj, mund të përdorni aplikacione të specializuara që do të gjurmojnë kaloritë dhe peshën tuaj, si dhe simptoma të tjera të lidhura me shëndetin.

4. Partneri juaj është i stresuar.

Studimet tregojnë se pjelloria e një burri ndikohet ndjeshëm nga faktorët stresues të jetës, përfshirë punën, familjen dhe jetën shoqërore. Të qenit i paaftë për të përballuar këto probleme ka ndikimin më të madh negativ.

5.Ju përdorni lubrifikant të gabuar.

Për të përmirësuar shanset e një shtatzënie, zgjidhni me kujdes llojin e duhur të lubrifikantit për ju. Lajmi i mirë: ka lubrifikantë që mund të jenë të dobishëm për pjellorinë mashkullore. Disa kanë nivelin e duhur të pH (7.2-8.0). Të tjerët përmbajnë jone magnezi dhe kalcium që imitojnë lëngjet natyrore të vetë trupit. Beenshtë provuar gjithashtu se vaji i foshnjës mund të funksionojë.

6.Ju nuk mund ta llogaritni saktë dritaren tuaj pjellore.

Ndonjëherë është e vështirë të bësh parashikime të sakta, veçanërisht nëse periudha jote është e parregullt. Sidoqoftë, teknologjia mund t’ju ndihmojë të dilni. Ka aplikacione si Flo Period Tracker (falas për iOS dhe Android) që bëjnë parashikime të sakta të ciklit. Përveç kësaj, sapo të mbeteni shtatzënë, mund ta mbani aplikacionin thjesht duke kaluar në modalitetin e shtatzënisë dhe duke shijuar informacione për zhvillimin e foshnjës dhe njohuri të personalizuara të shëndetit.

Previous articleGjuha e trupit që do të zbulojë të vërtetën në lidhje me marrëdhënien tuaj
Next articleShenjat e vërteta që burri juaj nuk ju dashuron më