Ajo çfarë nuk na thuhet. Ana e errët që fshihet pas kafes dhe çokollatës

Ajo çfarë konsiderojmë të “ushqyeshme” ose “ushqim organik” është gjithmonë në baza të ndryshueshme.

Në shumë vende të cilat prodhojnë banane, puntorët paguhen shumë pak, janë të rrezikuar nga kimikatet e ndryshme dhe fëmijët detyrohen të punojnë me forcë.

Prodhimi i kafes është një nga bizneset më fitimprurëse në botë, familjet të cilat e rrisin bimën e kafen nuk fitojnë të ardhura as për të mbajtur familjen e tyre me të ngrënë. Mijëra fëmijë, disa të vegjël të moshës 8-vjeç, mbyten në plantacionet e kakaos nga një rrjet i madh ndërkombëtar trafikantësh, e gjitha kjo ndodh nën syrin e industrisë globale të çokollatës. Nuk mund të lejojmë që të jemi aq të shkëputur nga prodhimi i ushqimit, aq sa nuk jemi të vetëdijshëm për disa nga çështjet kryesore të drejtësisë sociale që ndodhin në të gjithë globin.

Previous articleSot filloi viti shkollor por studimi thotë se fëmijët që nisin mësimin para orës 08:30 bien në depresion
Next articleVajzat e Perputhen/Sara pyet Antonelen : Sa e ke oren e punes ne Milano?