A është i aftë truri jonë të përcaktojë shijet tona muzikore

Sipas një studimi të Universitetit të Cambridge preferencat muzikore janë të lidhura me tre stile të gjera të të menduarit.

•Tipat e parë janë ata të ndjeshmit, që kanë një interes shumë të madh në mendimet dhe emocionet e njerëzve.

•Tipat e dytë janë tipat e sistemit, të cilëve u pëlqejnë shumë të ndjekin modele të caktuara, sistemet, rregullat që udhëheqin botën.

•Ndërsa tipat që mbështeten dhe tek emocionet dhe tek rregullat quhen “të balancuarit”. Sipas studimit tipat e ndjeshëm pëlqenin një muzikë më të butë, që ka energji të ulët, ndjenja trishtuese, si psh: muzika R&B, “rroku i butë” .

Nga ana tjetër ata personat që pëlqejnë rregullat ishin e kundërta e këtyre të parëve: këta pëlqejnë një muzikë më intensive, “rrok të fortë”, ‘punk”, ‘heavy metal”.

Gjithashtu këta tipa preferojnë muzikë që ka thellësi intelektuale dhe komplekse. Ndërsa tipat e balancuar pëlqejnë muzikë të një spektri më të gjerë.

Sipas David Huron profesor në universitetin e Ohios disa njerëz pëlqejnë më shumë muzikë trishtuese duke qenë se këta persona kanë të sekretuar hormonin e prolaktinës.

Prolaktina prodhon ndjenja të qetësisë dhe të ngushëllimit.

Ndërsa njerzit që nuk pëlqejnë këngë trishtuese nuk emetojnë shumë prolaktin.

Previous articleOrigjina e traditave më të njohura të Krishtlindjeve
Next articleAna e errët e çdo shenje në horoskop