Kryefjala Logo

Dikur nuk e pranonte origjinë e saj shqiptare dhe sot Eleni Foureira e tregon arsyen e vërtetë…

2 Nëntor, 2023 | 11:27 am

Dikur nuk e pranonte publikisht origjinën e saj por vitet e fundit Eleni Foureira e pranoi para Greqisë dhe botës se vjen nga Shqipëria dhe është krenare për origjinën e saj.Këngëtarja ka rrëfyer peripecitë që ka hequr sepse e bullizonin dhe tregonin racizëm ndaj saj.

“Kur isha 20 vjeç dhe erdha në Greqi, mësova se ishte keq të ishe nga Shqipëria. Të shanin, por nuk e kuptoja pse ndodhte kjo Duke u rritur, kjo m’u bë një gjemb në këmbë. Do të doja të mos kisha përjetuar racizëm dhe të thosha “Jam nga Shipëria. A nuk është super?”

Ajo që kam përjetuar më ka bërë kjo që jam tani. Do të kthehet dikush dhe do të më thotë:
“Ti që ke turp….”
Jo, nuk kam patur turp.Kisha frikë nga reagimi dhe zhurma e botës. Do të doja të ndryshonte. Eleni e vogël nuk kishte guxim ta thoshte në atë kohë. Shkova në një kompani diskografike dhe kur mbylla derën më thanë “Shqiptari do të bëjë karrierë””- tha ajo në një intervistë.

Të ngjashme