Kryefjala Logo

Zvicra po studion mënyrat për legalizimin e kokainës

25 Dhjetor, 2023 | 5:48 pm

Zvicra po studion mundësinë e shitjes së kokainës me motivin “për motive rikrijuese”, duke pranuar dështimin e “luftës së shtetit kundër drogës”.

Kryeqyteti, Berna, po mendon një skemë pilot të këtij projekti mbështetur nga parlamenti.
Kritikët argumentojnë se një ndalim i përgjithshëm i drogës është i paefektshëm dhe duhet nxitur një rivlerësim të politikave të vendit ndaj drogës.

Ndërsa avokatët, si Eva Chen nga Partia e Majtë Alternative, theksojnë nevojën për legalizim të kontrolluar dhe mbi masa të thjeshta në adresë të sfidave të lidhura me drogën.

Burimi: Pubity
4D85A04C CD80 4219 BEA2 EEFCBFA10842

Të ngjashme