Veshët tanë mund të tregojnë shëndetin tonë, dhe këto faktorë nuk duhet të injorohen

2 vite më parë

8. Dylli i veshit me ngjyrë gri

Nëse dylli juaj i veshit është gri pa ndonjë simptomë tjetër, nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Ndoshta është thjesht pluhur.

Kjo ngjyrë e dyllit të veshit është një gjë e zakonshme për banorët e qyteteve sepse ajri në qytete është mjaft i ndotur.

7. Dylli i veshit me gjurmë gjaku

Nëse vëreni gjurmë gjaku kur pastroni veshët, kjo mund të tregojë që daulle e veshit tuaj është e shpuar. Në këtë rast, veshët tuaj mund të preken nga infeksionet, të cilat mund të çojnë në otit dhe rrjedhimisht në përkeqësimin e dëgjimit tuaj. Kjo është arsyeja pse ia vlen të vizitoni një mjek.

6. Dylli i veshit me ngjyrë kafe

Nëse shkarkimi i dyllit të veshit është i tepërt dhe me ngjyra të errëta, kjo mund të tregojë se trupi juaj ka kaluar një kohë shumë stresuese.

Kjo është arsyeja pse ju duhet të përpiqeni të kaloni disa ditë në një mjedis të qetë dhe paqësor.

5. Dylli i veshit me ngjyrë të zezë

Nëse ka ndodhur vetëm një herë, nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Sidoqoftë, nëse veshët tuaj kruhen, dhe kruajtja bëhet më e fortë, atëherë duhet të vizitoni një mjek sepse ngjyra e zezë e dyllit të veshit nënkupton një infeksion fungal.

4. Dylli i veshit me ngjyrë të bardhë

Ngjyra e bardhë e dyllit të veshit tuaj mund të nënkuptojë se ka mungesë të vitaminave dhe mikroelementeve brenda trupit tuaj, veçanërisht hekurit dhe bakrit.

Kjo është arsyeja pse rekomandohet të shtoni fasule dhe bollgur në dietën tuaj. Nuk do të ishte keq të merrnit edhe një kurs vitaminash.

3. Dylli i veshit me erë të pakëndshme

Nëse vjen një erë e fortë e pakëndshme nga dylli i veshit tuaj, mund të nënkuptojë një infeksion brenda veshit tuaj të mesëm.

Përveç erës, ju gjithashtu mund të dëgjoni një zhurmë ose të ndjeni që veshët tuaj të plasin herë pas here. Nëse keni këto simptoma, ia vlen të vizitoni një mjek.

2. Dylli i lëngshëm i veshit

Nëse qëndrueshmëria e dyllit të veshit tuaj ka ndryshuar kohët e fundit, mund të tregojë fillimin e procesit të inflamacionit. Nëse është kështu, ia vlen të bëni një takim me një specialist.

1. Dylli i thatë i veshit

Shpjegimi më i lehtë për tharjen e dyllit të veshit është mungesa e yndyrave të ligët brenda trupit tuaj.

Përveç kësaj, arsyeja mund të jetë dermatiti dhe sëmundjet e tjera të lëkurës, të cilat mund ta bëjnë lëkurën tuaj të thatë.

Të ngjashme