Kryefjala Logo

Veprime të përjetshme që i bëjnë njerëzit t’ju kujtojnë për pjesën tjetër të jetës së tyre

1 muaj më parë

Lidhja me të tjerët është çelësi për të qenë të paharrueshëm.

Këtu janë disa veprime të përjetshme për të ndërmarrë që i bëjnë njerëzit t’ju kujtojnë për pjesën tjetër të jetës së tyre:

1. Jini të pambrojtur.

Lidhja me të tjerët është kulmi i bukur dhe i përjetshëm i ekzistencës sonë njerëzore, dhe dobësia është pikërisht mënyra se si e bëjmë atë. Pavarësisht nëse jemi të sinqertë në miqësitë tona, të sinqertë në marrëdhëniet tona ose të sigurt në identitetet tona, cenueshmëria mund të ndihmojë në nxitjen e këtyre lidhjeve të kërkuara.

2.Tregoni histori për t’u lidhur me të tjerët.

Historitë janë lidhjet e ndërthurura përmes brezave dhe komuniteteve të njerëzve. Ndërsa fuqia e tyre mund të jetë e thellë, integrimi i tyre në jetën tonë të përditshme është po aq i rëndësishëm.

Kultgen(psikolog)thotë se njerëzit janë “të vështirë për t’u lidhur me histori” dhe sugjeron që të gjithë të marrin kohë për të shkruar një moment të rëndësishëm çdo ditë. Deri në fund të muajit, do të keni një mori historish për të ndarë me të dashurit tuaj.

3.Shkoni lart dhe përtej.

“Dallimi midis të zakonshmes dhe të jashtëzakonshmes,” thotë Kultgen, “është vetëm pak më shumë.”

Të qenit mjaft i sjellshëm për të menduar për dikë, edhe në momentet më të vogla, mund të ndryshojë plotësisht mënyrën se si ata ju shikojnë. Shënimet e shkruara me dorë, letrat, tekstet e regjistrimit të shpejtë dhe një vakt i gatuar në shtëpi shërbejnë si gjeste të vogla por të fuqishme për njerëzit përreth jush.

Të ngjashme